Πολιτική

Οι αστυνομικές ταυτότητες, τα τσιπάκια και η προσφυγή ιερωμένων στο ΣτΕ

Ακούστε το άρθρο

Το λεγόμενο “RFID chip”- το οποίο θα περιέχει τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών, όπως τον ΑΜΚΑ τους, ακόμη και την ομάδα αίματος τους είναι το πεδίο έντασης εκκλησίας – πολιτείας.

Νέα εστία έντασης μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας για τις ηλεκτρονικού τύπου ταυτότητες που πρέπει να αποκτήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια όλοι οι πολίτες.

Με την επίκληση ακόμη και του Γέροντα Παίσιου και με πληθώρα επιχειρημάτων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων αλλά και άλλων συνταγματικών διατάξεων, 4 ιερωμένοι, η Εστία Πατερικών Μελετών και δύο δικηγόροι, προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που άναψε το πράσινο φως για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα περιέχουν ηλεκτρονικό τσιπάκι.

Ειδικότερα, οι νέες ταυτότητες, θα περιέχουν το λεγόμενο «RFID chip»- το οποίο θα περιέχει τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών, όπως τον ΑΜΚΑ τους, ακόμη και την ομάδα αίματος τους, εάν το επιθυμούν.

Οι προσφεύγοντες πέραν των παραβιάσεων της νομοθεσίας, του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ που επικαλούνται, αναφέρονται και στο κείμενο του Αγίου Παισίου: «Τα σημεία των καιρών», υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα προφητικό κείμενο, που τα είχε προβλέψει όλα αυτά… Μάλιστα σημειώνουν ότι έχουν συγκεντρωθεί 3 εκατομμύρια υπογραφές Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι καταδικάζουν την ηλεκτρονική ταυτότητα.

Όπως λένε οι προσφεύγοντες, για τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει το τσιπάκι δεν έχει προηγηθεί η συγκατάθεση των πολιτών, και πως αυτά αποτελούν προσωπικά δεδομένα, τα οποία αποθηκεύονται και θα ελέγχεται κάθε συναλλαγή του είτε με τις δημόσιες είτε με τις ιδιωτικές υπηρεσίες.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι το τσιπάκι αυτό θα δείχνει διαρκώς και την ακριβή γεωγραφική θέση των πολιτών.

πηγή 

Όλη η επικαιρότητα