Ηλεία Πολιτική

 Η Αυγερινοπούλου στηρίζει έμπρακτα τους νέους Ρομά στην Ηλεία – Στόχος η καλύτερη ζωή

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ρομά, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μάη, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, συνεχίζοντας την προσφορά της  προς το κοινωνικό σύνολο, στήριξε ενεργά την πρωτοβουλία των νέων Ρομά στον Δήμο Πηνειού, ώστε να ιδρύσουν το «ΣΥΛΛΟΓΟ NΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ»  με έδρα τα Πηγαδάκια Γαστούνης δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους νεότερους Ρομά του Κάμπου να έχουν το δικό τους συλλογικό όργανο που θα τους εκφράζει, στην αναζήτηση μιας καλύτερης κοινωνικά και οικονομικά ζωής.

Η προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου αποτελείται από τους 1) Σούτα Γεράσιμο 2) Παναγιωτόπουλο Διονύσιο 3) Κοράκη Ασημάκη  4) Παναγιωτόπουλο Σπυρίδωνα 5) Κοράκη Βασίλειο 6) Κοράκη Ιωάννης  και 7) Σούτα Παναγιώτη, ενώ στο Σύλλογο συμμετέχουν δεκάδες νέοι της περιοχής. Σημειωτέον ότι η Δρ. Αυγερινοπούλου στηρίζει εδώ και χρόνια ενεργά τους νέους Ρομά σε όλο τον νομό Ηλείας.

Η 8η Μαΐου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, σε τουλάχιστον 150 πόλεις του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Μαΐου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.

Foto

Rom 1

Όλη η επικαιρότητα