Η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

13850_ph1.jpg

Η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, τα οφέλη της για τον δότη και τον λήπτη αλλά και οι σύγχρονες ανάγκες σε αίμα, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μυρτιά με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή.


Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Μυρτιά» εν όψει και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11 Νοεμβρίου στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου.


Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Λευτέρη Νικολακόπουλο, καλώντας μάλιστα τους συμμετέχοντες, όχι μόνο να αιμοδοτήσουν οι ίδιοι αλλά να ενημερώσουν κι άλλους για την πρωτοβουλία αυτή.

Το λόγο πήρε η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Βιοπαθολόγο Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, η οποία μίλησε για η χρήση του αίματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη της αιμοδοσίας, ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν αιμοδοτήσουν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους παραυρισκόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Αγροτικό Ιατρείο της Μυρτιάς, όπου από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:30 περίπου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η 11η Εθελοντική Αιμοδοσία με τη συνδρομή του Ιατρικού Νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Ν.Σ