Ομογένεια

Η Αυστραλία ενισχύει σημαντικά επιστημονικές έρευνες ομογενών

211212104218_8439.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η παρουσία διακεκριμένων ομογενών ιατρών στον κατάλογο των Αυστραλών επιστημόνων είναι εντυπωσιακή. Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας (National Health and Medical Research Council), πραγματοποίησε μια σειρά από επιχορηγήσεις για την ενίσχυση των ιατρικών ερευνών τους.

Από το συνολικό ποσό των $580 εκατ. που διέθεσε φέτος το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας σε επιστήμονες για την διεξαγωγή ερευνών στον τομέα της Ιατρικής, περίπου $14 εκατ. διατέθηκαν σε 18 ομογενείς επιστήμονες.

Το μεγαλύτερο μερίδιο όσον αφορά την κυβερνητική χρηματοδότηση έλαβε, ο ομογενής καθηγητής Τζόναθαν Καραπέτης, ο οποίος ηγείται της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου University of Western Australia στην έρευνα για την ρευματική καρδιακή νόσο, μια ασθένεια της καρδιάς που προκαλείται από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο.

Η έρευνα του κ. Καραπέτη θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των δυο εκατομμυρίων 496 χιλιάδων δολαρίων για την προσεχή πενταετία.
Και όπως λέει ο ομογενής επιστήμονας ελπίζει στα θετικά αποτελέσματα, και στην αναγνώρισή του από το κοινωνικό σύνολο ως έναν από τους γιατρούς που συνέβαλε στο γενικότερο καλο.

Αναλυτικά τώρα οι ομογενείς επιστήμονες που έλαβαν επιχορήγηση φέτος είναι:

Ο καθηγητής Πολ Γκλάζιος από το πανεπιστήμιο Μποντ της Δυτικής Αυστραλίας

Η καθηγήτρια Σοφία Ζούγκα από το πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης. Επιδοτήθηκε με 611.000 δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια για να ερευνήσει τον διαβήτη σε ηλικιωμένες ομάδες και να συμβάλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Ο καθηγητής Χρήστος Παντελής από το πανεπιστήμιο Μελβούρνης. Θα λάβει 182.000 δολάρια το 2015 για έρευνες πάνω στις ψυχικές ασθένειες σε έφηβους και παιδιά.

Ο καθηγητής Νέϊθαν Παύλος από τη Δυτική Αυστραλία. Για τις μελέτες του που σχετίζονται με την οστεοπάθεια

Ο καθηγητής Ανδρέας Φούρας από το πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης ο οποίος έχει βρει μια νέα επαναστατική μέθοδο για την διάγνωση ασθενειών του πνεύμονα.

Για τις έρευνες του στη μέθοδο αυτή ο κ. Φούρας έλαβε επιδότηση 603.000 δολαρίων για τρία χρόνια.

Ο καθηγητής Σταν Γρόνθος από το πανεπιστήμιο της Αδελαίδα για την προσεχή τριετία για έρευνες που σχετίζονται με την οστεοπόρωση.
Επίσης το Συμβούλιο θα ενισχύσει σημαντικά τις έρευνες του ομογενή Επιστήμονα Καθηγητή του Πανεπιστημίου Monash University, Τόνι Τηγάνη. Οι έρευνές του αφορούν τη σχέση της νόσου του λιπώδους ήπατος και της παχυσαρκίας.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Χριστόπουλος από το Πανεπιστήμιο Μόνας της Μελβούρνης για την έρευνά του για τον τρόπο πρόληψης των καρδιακών παθήσεων.

Ο Καθηγητής Αλεξάντερ Λούκα ασχολείται με έρευνα σχετικά με τον καρκίνο του συκωτιού, όπου επιχορηγήθηκε για μια τετραετία.

Ο Καθηγητής Γεώργιος Παξινός από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας για την παρουσίαση του χάρτη του ανθρώπινου εγκεφάλου σε μορφή 3D.

Ο Καθηγητής Νικόλας Λιντζέρης από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ για να ολοκληρώσει τις έρευνες του πάνω στις θεραπευτικές ιδιότητες της κανάβεως, θα λάβει επιχορήγηση για τρία χρόνια.

O Καθηγητής Γιάννης Τούμπουρου, και η ερευνητική του ομάδα από το Πανεπιστήμιο Deakin στην Μελβούρνη που ερευνούν το κατά πόσο η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ από νέους εφηβικής ηλικίας συμβάλλει στην μείωση και των επιζήμιων συνεπειών σε κοινωνικό επίπεδο θα λάβουν 173.000 για μια πενταετία.

Τέλος ο Τζιμ Βαδόλας από το Murdoch Children’s Research Institute της Μελβούρνης για τις έρευνες σχετικά με την θαλασαίμια ενισχύθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο για μια τριετία.

Μεγάλο είναι και το ποσό με το οποίο το Συμβούλιο θα ενισχύσει τις έρευνες του ομογενή επιστήμονα καθηγητή του πανεπιστημίου Monash University Τόνι Τηγάνη. Οι έρευνές του αφορούν τη σχέση της νόσου του λιπώδους ήπατος και της παχυσαρκίας.



Πηγή: greekreporter.gr

Όλη η επικαιρότητα