Η Barbie δεν είναι πια όπως την ξέρατε (PHOTOS)

barbie.jpg

Η Barbie είναι η πιο δημοφιλής κούκλα σε όλο τον κόσμο.

H Mattel, η αμερικανική εταιρεία που την εμπνεύστηκε το 1959, έχει γίνει γνωστή χάρη στη Barbie και φυσικά έχει κερδίσει πολλά πολλά χρήματα από τις πωλήσεις μιας και δεν υπάρχει κορίτσι στον κόσμο που δεν έχει τουλάχιστον μία ενώ όλες μας έχουμε μεγαλώσει ντύνοντας και χτενίζοντας τη Barbie και συγκεντρώνοντας τα αμέτρητα αξεσουάρ που τη συνοδεύουν.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια η αγαπημένη κούκλα δέχεται πολλά επικριτικά σχόλια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν οι πωλήσεις της σχεδόν κατά 20%. Ο λόγος είναι η αψεγάδιαστη εμφάνισή της. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι αναλογίες της είναι πλασματικές, ότι είναι λάθος πρότυπο για τα μικρά κορίτσια και ότι τα ωθεί σε διατροφικές διαταραχές και ψυχολογικά προβλήματα. Και παρόλο που η Barbie είχε αμέτρητες επιλογές σε ρούχα, αξεσουάρ και lifestyle -μπορούμε ακόμα και σήμερα να τη βρούμε από πριγκίπισσα μέχρι αθλήτρια- οι διαστάσεις της ήταν πάντα ίδιες.

Η εταιρεία εδώ και λίγο καιρό προσπαθεί να την κάνει να μοιάζει πιο «αληθινή». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι πρόσφατα κατάφερε επιτέλους να φορέσει flats, μιας και κυκλοφόρησε με αστραγάλους στη φυσική τους θέση και όχι ανασηκωμένους έτσι ώστε να ταιριάζουν μόνο με ψηλοτάκουνα παπούτσια. Την πιο μεγάλη αλλαγή όμως έκανε τώρα, προσπαθώντας να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Έτσι η Barbie ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού και μας συστήνει το νέο της πρόσωπο.

Η νέα Barbie λοιπόν είναι διαθέσιμη σε διαφορετικούς σωματότυπους, τον κλασικό που όλοι ξέρουμε, μία πολύ ψηλή, μία με έντονες καμπύλες και μία μικροκαμωμένη. Επιπλέον έχει 22 χρώματα ματιών, 30 χρώματα μαλλιών που συνδυάζονται με 24 διαφορετικά χτενίσματα, αλλά και 14 πρόσωπα. Με τίτλο λοιπόν «Τώρα μπορούμε να σταματήσουμε να μιλάμε για το σώμα μου;» στο εξώφυλλο του Time η Barbie επιχειρεί να ξανασυστηθεί στο κοινό ελπίζοντας ότι θα ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 
 
Πηγή: InStyle.gr