Γεύσεις

Οι μπριζόλες της ευκολίας: 5 συνταγές για εύκολα μαγειρέματα

Ακούστε το άρθρο

Στο φούρνο ή στη σχάρα, μαριναρισμένες ή όχι, με κάθε λογής μυρωδικά και αρτύματα συνοδευόμενες από πικάντικες ή πιο ήπιες γευστικά σάλτσες, οι μπριζόλες είναι από τις επιλογές που οι κρεατοφάγοι τιμούν και με το παραπάνω.

Και μη νομίζεις ότι χρειάζονται πολύωρη προετοιμασία ή ψήσιμο. Στις μοσχαρίσιες μπριζόλες ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με το πώς τις προτιμά κανείς. Οι μοσχαρίσιες από κόντρα φιλέτο πάχους 3 εκ., για παράδειγμα, δεν χρειάζονται ψήσιμο πάνω από 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Οι χοιρινές, ωστόσο, χρειάζονται ψήσιμο σε μέτρια φωτιά και όχι λιγότερο από 15 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί το κρέας σωστά και εσωτερικά.

Ένα υλικό, 5 εύκολες συνταγές, λοιπόν, για να διαλέξεις:

Μοσχάρισιες μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο
Ψήσε τις μπριζόλες σου μαριναρισμένες με τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν όσοι τις δοκιμάσουν. Το δεντρολίβανο και το θυμάρι θα τους προσθέσουν άρωμα, ενώ το σκόρδο αψάδα.

Δες τη συνταγή εδώ

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξιδιού ψημένες στο χαρτί
Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτή τη μαρινάδα και αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για να ψήσεις στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.

Δες τη συνταγή εδώ

Χοιρινές μπριζόλες ψητές με γλυκόξινη μαρινάδα
Οι γλυκόξινες γεύσεις ταιριάζουν πολύ στο χοιρινό. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κυριακάτικα BBQ και το μαρινάρισμα του κρέατος απαραίτητο -αρκούν και 10 λεπτά μόνο- για να αποκτήσει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Δες τη συνταγή εδώ

Σκορδάτες μπριζόλες με αρωματική κρέμα πολέντας
Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζεις στο πι και φι και συνοδεύεις με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ. Η πολέντα δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα δυσκολευτείς.

Δες τη συνταγή εδώ

Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένες σου μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασή και καλή παρέα. Συνόδευσέ τες με πατάτες τηγανητές ή ψητές και μια πράσινη σαλάτα εποχής.

Δες τη συνταγή εδώ

via

Όλη η επικαιρότητα