Μουσική

Η Chinawoman επιστρέφει στην Ελλάδα

chinawoman.jpg
Ακούστε το άρθρο

Καναδή τραγουδοποιός με ρώσικες ρίζες έρχεται να μυήσει ξανά το ελληνικό κοινό στα συναισθηματικά τραγούδια της. 

Η Chinawoman επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound) και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club).

Το περιοδικό Rolling Stone Magazine έχει γράψει για τη μουσική της πως φέρνει στο νου μεγάλες αίθουσες χορού στη Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του 1980 και μελοδραματικές ταινίες του Douglas Sirk. 

H Michelle Gurevich, όπως είναι το πραγματικό όνομα της καναδής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού, εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό από τις πρώτες εμφανίσεις πριν από δυόμισι χρόνια. Το ίδιο συνέβη και στην αμέσως επόμενη επίσκεψή της, πριν από ένα χρόνο, με το χώρο του Fuzz Live Music Club να είναι κατάμεστος.

Τα συναισθηματικά τραγούδια που συνέβαλαν στην εξάπλωση της φήμης της στην Ανατολική Ευρώπη είναι τα «Party Girl»,  «Lovers Are Strangers» και «Russian Ballerina». Ανάμεσα στις βασικές επιρροές της, όπως έχει δηλώσει η ίδια, βρίσκονται οι Γιόκο Όνο και Φεντερίκο Φελίνι, ενώ η μουσική της δεν είναι αποκομμένη από τις ρωσικές ρίζες της. 

Οι ήχοι της κινούνται κάπου ανάμεσα στον μινιμαλισμό του post-punk και τις ευρωπαϊκές μπαλάντες, ενώ τα μεγαλοπρεπή, ενίοτε μελοδραματικά, ρεφραίν τονίζουν τη μελαγχολική θεματολογία των τραγουδιών της. Όλα αυτά, χρωματισμένα από μία κινηματογραφική ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της ενασχόλησής της με την έβδομη τέχνη, πριν την κερδίσει η μουσική.

Το τρίτο της άλμπουμ, «Let’s Part In Style», που κυκλοφόρησε το 2014, συνεχίζει την πορεία που χάραξε στα δύο προηγούμενα («Party Girl» / 2007, «“Show Me The Face» / 2010) και με τραγούδια όπως τα «To Be With Others», «Vacation From Love» και, κυρίως, το πανέμορφο «Good Times Don’t Carry Over». 

Ειδική καλεσμένη και τις δύο βραδιές θα είναι η Σtella, η οποία με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της να ακούγεται όλο και περισσότερο αποτελεί το πλέον ανερχόμενο όνομα της εγχώριας electro-pop σκηνής.


Πληροφορίες

Θεσσαλονίκη: Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15
Αθήνα: Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος
Ημερομηνία: Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
Αθήνα: Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 15 ευρώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων
Μετά την εξάντλησή τους: 17 ευρώ,
Ταμείο: 20 ευρώ

 
 
Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα