Κινηματογράφος

Η Disney κόβει το κάπνισμα από όλες τις ταινίες της με το μαχαίρι!

6ad9ae51d3ce7ffe1abc97b9d7c8fc84.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπομπ Αϊγκερ της Disney δήλωσε πως θα απαγορεύσει «ολοκληρωτικά» το κάπνισμα στις ταινίες της εταιρείας, ακόμη και αυτές της Marvel και γενικά σε όσες έχουν χαρακτηριμό κατάλληλο για ανήλικους – με μοναδική εξαίρεση την ιστορική ακρίβεια.

«Νομίζω πως είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε. Η απαγόρευση θα επηρεάσει όλες τις “κατάλληλες” ταινίες, εκτό αν αυτές αφορούν ένα ιστορικό πρόσωπο που ήταν γνωστό για την κακή του συνήθεια, όπως ο Αβραάμ Λίνκολν», σημειώνει ο Αϊγκερ, ο οποίος μοιάζει να ξέχασε τι συνέβη με το «Saving Mr. Banks», που μετά από απαίτηση της Disney ο Γουολτ Ντίσνεϊ / Τομ Χανκς δεν φάνηκε σε κανένα σημείο της ταινίας να καπνίζει, αντίθετα με την κοινή γνώση πως ο Γουολτ ήταν θεριακλής!

Δεν έγινε καμία νύξη στο αν η Disney προτίθεται να «σβήσει» τα τσιγάρα που πρωταγωνιστούν σε πολλές από τις ταινίες της, όπως τα «101 Σκυλιά της Δαλματίας» ή τον «Πινόκιο», εκατό αν τα classics του καταλόγου της συμπεριλαμβάνονται και αυτά στην εξαίρεση της ιστορικής αναγκαιότητας.

Η Marvel από την άλλη έχει ξεκινήσει τη δική της αντικαπνιστική εκστρατεία ήδη από το 2001, με την απαγόρευση να αφορά όλους τους κύριους χαρακτήρες της. Η αιτία ήταν ο Τζο Κεσάντα, διευθυντής σύνταξης της εταιρείας που επειδή είχε χάσει τον παππού του από καρκίνο των πνευμόνων θεώρησε πως το να δείχνει ήρωες να καπνίζουν ήταν σαν να ηροποιεί τον καρκίνο. Ετσι σιγά σιγά ο Wolverine και ο Νικ Φιούρι της S.H.I.E.L.D (δύο φανατικοί καπνιστές) έκοψαν το τσιγάρο, τόσο στα κόμικς όσο και στο σινεμά, αν και οι ταινίες των «X-Men» δεν αφαίρεσαν από τον Χιου Τζάκμαν τα πούρα του.

Wolverine 607

Με την απαγόρευση της Disney να εκτείνεται και στην κινηματογραφική Marvel, μάλλον δεν θα ξαναδούμε τσιγάρο στη μεγάλη οθόνη, συνθήκη που έτσι κι αλλιώς έχουμε συνηθίσει στο αμερικάνικο σινεμά εν γένει.

Πηγή: flix.gr

Όλη η επικαιρότητα