Κινηματογράφος

Η «Δύναμη»… ξύπνησε – Σπάει ταμεία το νέο «Star Wars»

starwars.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τεράστια επιτυχία στεφανώθηκε η νέα αντεπίθεση της Αυτοκρατορίας, καθώς η ταινία «Star Wars: Η Δύναμη ξυπνάει», αφού έσπασε κυριολεκτικά ταμεία στη Βόρεια Αμερική, όπου μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα έκοψε 49,3 εκατομμύρια εισιτήρια, αριθμός ρεκόρ για ημέρα εορτών.

Η αμέσως προηγούμενη μεγάλη χριστουγεννιάτικη επιτυχία ήταν ο «Σέρλοκ Χολμς» μα τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. που έκανε πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου του 2009.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Exhibitor Relations, που μετρά την απήχηση των κινηματογραφικών ταινιών, Τζεφ Μποκ, ο «Πόλεμος των Άστρων» «εξακολουθεί να είναι ένας λαμπερός φάρος για την κινηματογραφική βιομηχανία», στον τομέα των εισιτηρίων.

Τα στοιχεία το αποδεικνύουν.

Στο μικρό διάστημα που προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο, έχει κόψει συνολικά 890,3 εκατομμύρια εισιτήρια, εκ των οποίων 440,4 εκατ. στις ΗΠΑ.

Πάντως, δεν είναι μόνο τα εισιτήρια και η νοσταλγία του παρελθόντος. Η ταινία έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και πλέον είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η νέα ταινία της σειράς αναζωογόνησε όχι μόνο τα ταμεία, αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού.

Πηγή: efsyn.gr

Όλη η επικαιρότητα