Ηλεία

Η Εμποροπανήγυρη του Βάραγκα ανανεώνεται και πρωταγωνιστεί

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου οι προετοιμασίες διαμόρφωσης στους χώρους της εκδήλωσης όπου σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί το γνωστό Πανηγύρι του Βάραγκα.

Από το Σάββατο 21 μέχρι και Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, στον καθιερωμένο δημοτικό χώρο, όλα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν εκθέτες και επισκέπτες.Στις φετινές εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν χορευτικά προγράμματα από λαογραφικούς & χορευτικούς συλλόγους και θα ακολουθήσει λαϊκή συναυλία.

Η νέα Δημοτική Αρχή του Πύργου, στοχεύει να αναβαθμίσει τις εκδηλώσεις και σε συνεργασία με τους προέδρους, τους τοπικούς παράγοντες, τους πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους της περιοχής, να σχεδιάσουν τις εκδηλώσεις – και τα επόμενα χρόνια – να δοθεί το ειδικό βάρος που αρμόζει στην περιοχή, συνταιριάζοντας αρμονικά, το χτες με το σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανηγύρι, ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον 85 χρόνια και συνδυάζεται με τον εορτασμό της σύλληψης του Ιωάννου του Προδρόμου (23 Σεπτεμβρίου).

Ιστορικά η σύσταση του πανηγυριού έγινε το 1934, με ενέργειες του καλόγερου Αμβρόσιου και με την συνεργασία και συγκατάθεση του τότε Προέδρου της Κοινότητας Γουμέρου.

Όλη η επικαιρότητα