Lifestyle

Η Ελεονώρα Μελέτη και η ευθανασία

eleonora-meleti-people-52-3.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Καλησπέρα σας, είστε στο “Hashtag”. Οι περισσότεροι, κυρίως οι νέοι, όχι μόνο γνωρίζετε αλλά χρησιμοποιείτε το hashtag διαρκώς. Ετυμολογικά και ακριβής μετάφραση στα ελληνικά δεν υπάρχει. Το hashtag μετατρέπει μια λέξη, μια έννοια σε θέμα συζήτησης στο twitter, στο facebook και στα άλλα social media, όταν προηγείται της λέξης το σύμβολο της δίεσης. Έτσι και αυτή η εκπομπή κάθε φορά θα κάνει hashtag μια διαφορετική λέξη. Απόψε κάνουμε hashtag την λέξη “ευθανασία”». Αυτός ήταν ο πρόλογος του πέμπτου επεισοδίου της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη, «Hashstag» στο Epsilon.

Η παρουσιάστρια επισκέφθηκε την Κική Τσακίρη, μια γυναίκα που πάσχει από την νόσο ASL (πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση), και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και επικοινωνεί με τους γύρω της με πρόγραμμα αισθητήρων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Συζήτησε μαζί της τους λόγους που η ίδια θέλει να κάνει ευθανασία. Η ίδια εξήγησε πως απευθύνθηκε σε κλινική της Γαλλίας για υποβοηθούμενη ευθανασία και εξήγησε αν υπάρχει κάτι που θα την έκανε να αλλάξει γνώμη.
 
Προβλήθηκε, ακόμα, ένα συγκλονιστικό βίντεο με μια Γαλλίδα ασθενή που επέλεξε να πεθάνει με υποβοηθούμενη ευθανασία. Δες πώς η ίδια αποχαιρετά τη ζωή μπροστά στην κάμερα.

 
Τέλος, κτηνίατροι μίλησαν για την ευθανασία στα ζώα και πότε είναι αναγκαίο να γίνεται.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα