Lifestyle

Η Έλλη Κοκκίνου μιλά για την εξαντλητική της δίαιτα και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

Ακούστε το άρθρο

Η Έλλη Κοκκίνου αφού μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκε και στην απίστευτα εξαντλητική δίαιτα που έκανε πριν 3 χρόνια. Και μάς εξόργισε… πολύ!

Η τραγουδίστρια είπε ενδεικτικά τι έτρωγε μέσα στη μέρα και πραγματικά μας άφησε άφωνους! Όπως αποκάλυψε, το πρωί έτρωγε ένα μήλο ή ένα ακτινίδιο με λίγη κανέλα. Όπως μπορείς να καταλάβεις, το πρωινό αυτό δεν είναι ικανό να χορτάσει ούτε παιδί, οπότε τι έκανε η Έλλη; Έπινε μπόλικους καφέδες (με στέβια φυσικά για να γλιτώσει τις θερμίδες της ζάχαρης)! «Χόρταινα με καφέ. Έλεγα ‘κάτσε να κοροϊδέψω λίγο την πείνα μου να πιω δυο καφέδες’», είπε χαρακτηριστικά. Μερικές φορές αντί για φρούτο, έτρωγε ένα κομμάτι ροκφόρ με μέλι και κανέλα. Ναι μόνο αυτό!

Το μεσημεριανό της ήταν πιο… «πλούσιο» και αποτελούταν από ένα κομμάτι κρέας και ένα φρούτο. «Όχι σαλάτα», διευκρίνισε η τραγουδίστρια. «Αν πεινούσα έτρωγα λίγα αμύγδαλα, λίγη γαβιέρα, λίγο αγγούρι», είπε. Το πρόβλημά μας με αυτή τη συνέντευξη είναι ότι και εκείνη, αλλά και η παρουσιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Καραβάτου, έμοιαζαν να επικροτούν τις συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές και όχι να τις κατακρίνουν, συμβουλεύοντας τον κόσμο να μην ακολουθήσει το συγκεκριμένο πλάνο διατροφής. Η παρουσιάστρια μάλιστα έδειχνε να ενδιαφέρεται να κάνει και η ίδια τη συγκεκριμένη δίαιτα.

«Μού θυμίζεις δύσκολες στιγμές», είπε κάποια στιγμή η Έλλη Κοκκίνου. «Δεν βαριέσαι. Επιβίωσα», προσθέτει γελώντας. «Είναι πολύ επικίνδυνη δίαιτα», είπε κάποια στιγμή ο Καρτερός Κατσούλης σε προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Μού έκανε καλό. Πεινούσα, έτρωγα τα δάχτυλά μου», είπε η τραγουδίστρια γελώντας.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας. Οι διατροφικές διαταραχές, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν είναι κάτι το οποίο αποτελεί μέρος κάποιου αστείου. Είναι απαράδεκτο τέτοιες δίαιτες να προβάλλονται σαν ιδανικές στην ελληνική τηλεόραση, πόσο μάλλον σε εκπομπές που παρακολουθούν παιδιά, αλλά και νεαρές κοπέλες, οι οποίες πιθανόν θα λάβουν το μήνυμα ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δείχνουν σαν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια.

Εμείς λέμε «όχι» στις εξαντλητικές δίαιτες, καθώς επιβραδύνουν το βασικό ρυθμό μεταβολισμού, ευνοείται η αποθήκευση των λιπών, αυξάνεται η απώλεια νερού και μειώνεται το pH. Τα πρώτα κιλά που χάνονται είναι κυρίως νερό και ανόργανα στοιχεία που σημαίνει ότι χάνονται σημαντικές ποσότητες από χρήσιμα για τον οργανισμό μέταλλα και ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο. Περισσότερο από το 1/3 της απώλειας κιλών προέρχεται από τον μυϊκό ιστό ο οποίος είναι χρήσιμος για να διατηρεί τα επίπεδα του μεταβολισμού ψηλά αλλά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για την χρησιμοποίηση του λίπους (άσκηση). Επιπλέον, αυξάνονται τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα, γεγονός που καθιστά τις εν λόγω δίαιτες ιδιαίτερα επικίνδυνες για καρδιοπαθή άτομα. Κυριότερο και πιο σημαντικό, όπως είπαμε και προηγουμένως, οι κατ’ επανάληψη εξαντλητικές δίαιτες μπορούν να οδηγήσουν σε παθολογικές καταστάσεις συμπεριφοράς απέναντι στο φαγητό, όπως νευρική ανορεξία και βουλιμία.

Εάν θέλεις να αδυνατίσεις, ο πιο σωστός τρόπος είναι να γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση και να τρέφεσαι υγιεινά, γεμίζοντας το πιάτο σου με θρεπτικές τροφές, αποκλείοντας από το διαιτολόγιό σου την επεξεργασμένη ζάχαρη, τους απλούς υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, και γενικά τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα συσκευασμένα αλμυρά και γλυκά σνακ. Τόσο απλά και τόσο αποτελεσματικά!

via

Όλη η επικαιρότητα