Ηλεία

Η ΕΛΜΕ Ηλείας τίμησε τους ήρωες του Πολυτεχνείου

Ακούστε το άρθρο

Συγκινητική ήταν η χθεσινή εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ηλείας, για να τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση έγινε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το παρών έδωσαν πολλοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, πολίτες, αλλά και ο Νίκος Φάμελλος, αδελφός του Βασίλη Φάμελλου, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των θυμάτων της Χούντας από τα χτυπήματα και τους πυροβολισμούς των σωμάτων ασφαλείας κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη του 1973.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η μαθήτρια Αλεξάνδρα Πανταζοπούλου απήγγειλε το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη, ενώ ακολούθησε η μαρτυρία από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο, που είχε πάρει συνέντευξη από τον αντιστασιακό Μπάμπη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος είχε παραβρεθεί στην κηδεία του Βασίλη Φάμελλου.

Ακολούθως είχαμε την κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλο, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη πορεία και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής αντίστασης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την προβολή βίντεο με μαρτυρίες για την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα, ενώ ερμηνεύτηκαν και τραγούδια με θέμα την αντίσταση κατά της χούντας.

Όλη η επικαιρότητα