Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα: Ο Τσίπρας την καλωσόρισε«σε μία διαφορετική Ελλάδα»

EUROKINISSI

Στις 17:33 το αεροσκάφος της Άνγκελας Μέρκελ προσγειώθηκε στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», για την τρίτη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, από τον Οκτώβριο του 2012. Περίπου μισή ώρα αργότερα, η κ. Μέρκελ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου την υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, με θερμό χαιρετισμό.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δυο τους μπροστά στις κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε τη Γερμανίδα καγκελάριο στη χώρα μας, λέγοντάς της: «Σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει την Άγκελα Μέρκελ
Τσίπρας - Μέρκελ

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ αφού τον ευχαρίστησε για την υποδοχή, ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση» και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για «όσα κατάφερε η Ελλάδα».

Το πρόγραμμα της Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Στις 18:10 η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή στις 16:30.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ethnos.gr