Lifestyle

Η φήμη της εγκυμοσύνης που σπάει όλα τα ρεκόρ

i_fimi_tis_egkymosynis_poy_spaei_ola_ta_rekor.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού You, σύμφωνα με το οποίο η Ελένη Μενεγάκη διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της, έχει γίνει εδώ και λίγες μέρες πρώτη είδηση σε lifestyle websites και τηλεοπτικές εκπομπές – με εξαίρεση, φυσικά, αυτές του Alpha, καθώς, για παράδειγμα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Happy Day προσπέρασε το βασικό θέμα του περιοδικού, παίζοντας όμως από το ίδιο τεύχος το χωρισμό της Λάουρα Νάργες. Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που γράφεται πως η Ελένη περιμένει μωρό από τον άντρα της ζωής της, είναι όμως η πρώτη που με τον τρόπο που παρουσιάζεται το ρεπορτάζ μοιάζει πιο αληθοφανές. Ακόμα και η Χριστίνα Πολίτη, παλιά συνεργάτιδά της, έγραψε στο cosmopoliti.com (μία μάλιστα μέρα πριν κυκλοφορήσει το περιοδικό You) πόσο χαρούμενη είναι με τα νέα, επισημαίνοντας πως η είδηση πρέπει να είναι αληθινή, καθώς είναι σωστά διασταυρωμένη.

Κι αυτό γιατί το περιοδικό στο ρεπορτάζ του επικαλείται δήλωση ανθρώπου από το περιβάλλον του γυναικολόγου της παρουσιάστριας, σύμφωνα με τον οποίο «Η Ελένη είναι λίγο αγχωμένη, καθώς δεν περίμενε να μείνει έγκυος αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, δεν το προσπάθησε καθόλου. Αν και έχει φέρει στον κόσμο τρία υγιέστατα παιδιά, η αγωνία δεν λέει να την αφήσει. Την απασχολούν πολλά θέματα αυτό το διάστημα και μια εγκυμοσύνη στα 45 της χρόνια θεωρεί πως μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση». Το περιοδικό, παραθέτοντας αυτή τη δήλωση, είναι προφανές πως αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Έχει μιλήσει με κάποιον που λέει ξεκάθαρα πως η Ελένη Μενεγάκη περιμένει παιδί, χωρίς να αφήνεται το παραμικρό ερωτηματικό – και χωρίς να δείχνει πως η πηγή ενδέχεται να αμφισβητείται, αφού είναι ιατρική.

Για άλλη μία φορά, τα μίντια ξεκοκαλίζουν αχόρταγα την απήχηση που έχει το φαινόμενο Μενεγάκη στις πωλήσεις στο περίπτερο, στα «κλικ» στο Διαδίκτυο και στις τηλεοπτικές τηλεθεάσεις. Μην ξεχνάμε πως το 2010 η είδηση του χωρισμού της οδήγησε στην έκτακτη έκδοση αφιερωματικών τευχών από τα περιοδικά ΟΚ! και Hello (μάλιστα τότε εκδότης του ΟΚ! ήταν ο κουμπάρος της, Πέτρος Κωστόπουλος, κάτι που διατάραξε τις σχέσεις τους για πολύ καιρό).

Είναι αυταπόδεικτο σχεδόν πως το κοινό διψά να μάθει καθετί που κάνει η Ελένη. Στα websites ακόμα και θέματα που ουσιαστικά πραγματεύονται το γιατί έξυσε το δεξί της αυτί φέρνουν «κλικ». Οπότε η –προβαλλόμενη ως τεκμηριωμένη– είδηση πως περιμένει μωρό, και μάλιστα από τον έρωτα της ζωής της, Μάκη Παντζόπουλο, ήταν λογικό να «πουλήσει» σαν ζεστό ψωμάκι.
Όμως, για μία ακόμ
α φορά δεν είναι ό,τι πιο δίκαιο για εκείνη. Ακόμα κι αν δεν είναι ένα ακόμα false alarm δημοσίευμα από τα πολλά που έχουν προηγηθεί και η τηλεοπτική σταρ είναι όντως έγκυος, μιλάμε για μια εγκυμοσύνη στον 3ο μήνα (που καμιά γυναίκα δεν συνηθίζει να ανακοινώνει δημόσια), ενώ η πηγή της είδησης είναι –σύμφωνα με το You– άνθρωπος από το περιβάλλον του γυναικολόγου της, ανατρέποντας όλα όσα ισχύουν θεωρητικά για το ιατρικό απόρρητο. Θα μου πεις, υπάρχουν και οι παπαρατσικές φωτογραφίες που την εμφανίζουν με φουσκωμένη κοιλίτσα  – που εκπλήσσουν, αν σκεφτεί κανείς πως την επομένη της έκδοσης του περιοδικού η ίδια (απαντώντας βουβά;) εμφανίστηκε στην εκπομπή της με λευκό, θεόστενο φόρεμα που δεν άφηνε καμία υπόνοια κοιλιάς. Εδώ, βέβαια, κολλάνε ιδανικά τα λόγια της ίδιας της Ελένης σε συνέντευξή της στο πρώτο τεύχος του People, τον Ιούνιο του 2013.

Μιλώντας για τη σχέση της με τα έντυπα σχολίασε πως «Στις εγκυμοσύνες μου είδα στα περιοδικά να μου μεγαλώνουν μέχρι και την κοιλιά, για να εξυπηρετεί τους τίτλους τους. Και ποτέ φυσικά δεν διαμαρτυρήθηκα» – κάτι που επιβεβαίωσε στον αέρα του Πρω1νού στον ΑΝΤ1 και ο Άρης Καβατζίκης, ομολογώντας πως πολλές φορές έχουν τονιστεί στο photoshop κοιλίτσες εγκύων, για την ενίσχυση του θέματος. Όσο για τη σχέση της με τους παπαράτσι, η Ελένη στην ίδια συνέντευξη στο People είχε πάρει θέση. «Αυτό το πράγμα με τους φωτογράφους δεν φαίνεται να τελειώνει. Δεν υπάρχει κανένα έλεος απέναντί μου». Ούτε κι αυτή τη φορά φαίνεται να υπάρχει.

Όμως, η «είδηση» παραμένει πρώτο θέμα στα gossip, ίσως γιατί σε όσους θέλουν να δουν αλήθεια σε αυτήν μοιάζει να κουμπώνει με κάποια περιστατικά και αυτό την κάνει και πιο αληθοφανή. Όπως την ξαφνική αδιαθεσία που είχε αναγκάσει την Ελένη να αναβάλει τη γενική πρόβα, αλλά και το γεγονός πως ο Μάκης Παντζόπουλος βρέθηκε στο στούντιο την ημέρα της πρεμιέρας της για να αναχωρήσουν μαζί. Ακόμα και το ενδιαφέρον της Ελένης για το πόσο εύκολο είναι να κανονιστεί ένας γάμος στο εξωτερικό, που εξέφρασε στη συνέντευξή της με τη Βίκυ Καγιά, κολλάει. Μια εγκυμοσύνη για κάποιους εξηγεί ακόμα και το «ξέσπασμα» της συνήθως πολύ ψύχραιμης Ελένης στο twitter, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Λάτσιο, σχετικά με το διαχωρισμό των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και το άρθρο με τίτλο «Μενεγάκη σε Λάτσιο: “Δεν θα βγάλεις τα παιδιά μας από το σπίτι τους”», η επιθυμία του Γιάννη Λάτσιου να πουληθεί το σπίτι στα Μελίσσια, όπου ζει η παρουσιάστρια και τα τρία παιδιά τους, προκειμένου να πάρει το χρηματικό μερίδιο που του αναλογεί, της είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση. Το μπαράζ των retweets και favorites, που έκανε η Ελένη στα υποστηρικτικά προς εκείνη μηνύματα από followers μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καταδείκνυε συναισθηματική φόρτιση – αλλά η ορμονική αναστάτωση που φέρνει μια εγκυμοσύνη θα μπορούσε να είναι μια ακόμα καλύτερη εξήγηση. Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Ελένη φαίνεται πως μένει πιστή σε αυτό που μας είχε δηλώσει ενάμιση χρόνο πριν: «Κάνω πλέον όλα εκείνα που ποτέ δεν είχα ζήσει. Η ζωή μπορεί να είναι τα πάντα, και αυτό μου το δίδαξε ο σύντροφός μου».

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα