Εκπαίδευση

«Η Φυσική μαγεύει» το Σάββατο!

hmerida.jpg
Ακούστε το άρθρο

   «Η Φυσική μαγεύει» κι αυτό θα αποδείξουν οι ομιλητές της ομότιτλης εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού, το Σάββατο 5 Απριλίου, στις 10:00 το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με την υποστήριξη των φροντιστηρίων «Ορόσημο-Θαλής» και «Επίκεντρο».

   Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και πειραματικοί φυσικοί, με τρόπο απλό και κατανοητό θα ξεναγήσουν μικρούς και μεγάλους στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης. Τις ομιλίες τους θα παρουσιάσουν ο Δρ. Φυσικής Ιωάννης Παρθένιος με θέμα «Φυσική και Νανοτεχνολογία, μια περιπετειώδης σχέση», ο Φυσικός MSc Ιωάννης Χιωτέλης με θέμα «Τι χρώμα θα έχουν τα φυτά σε άλλο πλανήτη», η Επικ.  καθηγήτρια Αστροφυσικής Παναγιώτα Πρέκκα με θέμα «Τι ζητάει η ανθρώπινη «περιέργεια» στον Άρη» και ο Καθηγητής του Παν. Αθηνών Ιωάννης Γραμματικάκης με θέμα «Η χαμένη μαγεία της φυσικής».

   Θα ακολουθήσουν πειράματα από τον Φυσικό Ηλία Καλογήρου με θέμα «Η πειραματική Φυσική ερμηνεύει τα φαινόμενα και την καθημερινότητα», τον Δρ. Φυσικής Γεώργιος Φύττας με θέμα «Πειράματα σε περιβάλλον μηδενικής τριβής με τεχνολογία αιχμής» και τέλος οι Φυσικοί Μιχάλης Πετρόπουλος και Γεώργιος Ράπτης με θέμα «Τα πειράματα στη ζωή μας».

   Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα