Hobby

Η Γιορτή των Tattoo και της Street Κουλτούρας

str.png
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο μεγάλα φεστιβάλ του Βορρά ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό.

Το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου χιλιάδες νέοι κατηφόρισαν στην προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου στήθηκε η γιορτή. Το διεθνές συνέδριο τατουάζ Thessalonink και το φεστιβάλ της street κουλτούρας Street Mode Festival είχαν τα πάντα: Χρώματα κεντημένα στα κορμιά, γκρουπάρες, breakdance, graffiti, επιδείξεις BMX, ποτό και τραγούδι ως το ξημέρωμα.

Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες τατουάζ από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιούργησαν ζωντανά έργα τέχνης σε ανθρώπινους καμβάδες και διαγωνίστηκαν για το καλύτερο κομμάτι. Επίσης, 25 γκραφιτάδες άφησαν το στίγμα τους στον τοίχο που στήθηκε έξω από την αποθήκη Γ΄, ενόσω δεκάδες συγκροτήματα και DJ τα έσπασαν για τους χιλιάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν την τριήμερη γιορτή.

Παρουσιαστής των περισσότερων σόου και εκ των βασικών διοργανωτών ήταν και φέτος ο Θεσσαλονικιός tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης (Tattooligans), ο οποίος δεν έχασε στιγμή το κέφι του. Ούτε και όταν τα μηχανάκια της δερματοστιξίας σίγησαν προσωρινά το Σάββατο, μετά από καταγγελία ανύπαρκτης ΜΚΟ (!) για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι η νομοθεσία για αντίστοιχα φεστιβάλ είναι στην ουσία απαρχαιωμένη στην Ελλάδα, κυρίως δε ότι καμία παραβίαση δεν σημειώθηκε στις εκδηλώσεις στο λιμάνι, επομένως το φεστιβάλ συνεχίστηκε κανονικά την Κυριακή. 

Πηγή: vice.com

Όλη η επικαιρότητα