Η Google μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνουμε

Ο κολοσσός τεχνολογίας πέρα από το να γνωρίζει – σχεδόν – τα πάντα για τις προσωπικές μας προτιμήσεις πλέον εξελίσσει ένα βήμα παραπάνω την τεχνητή νοημοσύνη, κάνοντάς τη να μπορεί να προβλέψει ακόμα και τον… θάνατο.

Μια από τις ερευνητικές ομάδες της Google, που ειδικεύεται στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, δημιούργησε έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να «προβλέψει» εάν και πότε θα πεθάνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ο νέος αλγόριθμος χρησιμοποίησε μια τεράστια βάση δεδομένων για να προβλέψει ποιοι από τους νοσηλευόμενους θα κατάφερναν να επιβιώσουν.

Η μελέτη έγινε σε δύο νοσοκομεία, και αλγόριθμος κατάφερε να προβλέψει το ποσοστό θνησιμότητας με 95% επιτυχία στο ένα νοσοκομείο και 93% στο δεύτερο.

Η νέα μέθοδος υπολογισμού με την ονομασία “Medical Brain” χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση μίας γυναίκας που έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του μαστού και της δόθηκαν 19,9% πιθανότητες να ζήσει.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από την ανάλυση 175.639 στοιχείων από το ιστορικό υγείας της. Μέσα σε δύο εβδομάδες, η γυναίκα απεβίωσε.

Πηγή: in2life