Τεχνολογία

Η GoPro εξαγόρασε εταιρεία virtual reality (VIDEO)

i_gopro_exagorase_etaireia_virtual_reality.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μόλις εχθές η εταιρεία που παράγει τις δημοφιλείς action κάμερες GoPro, εξαγόρασε τη γαλλική Kolor, που έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που επιτρέπει τη δημιουργία πανοραμικών βίντεο και φωτογραφιών, σηματοδοτώντας έτσι την είσοδό της στον πολλά υποσχόμενο χώρο του Virtual Reality.   

 
To software της Γαλλικής εταιρείας που θα συγχωνευθεί άμεσα με την GoPro, βοηθά στη δημιουργία “σφαιρικού” περιεχομένου που προορίζεται για θέαση από συσκευές εικονικής πραγματικότητας συγκολλώντας βίντεο και φωτογραφίες για τη δημιουργία διαδραστικών πανοραμικών εικόνων. Κάτι που η GoPro αδυνατούσε μέχρι σήμερα να προσφέρει στους χρήστες των προϊόντων της.    
 
Η ανακοίνωση συνόδευε την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης στη Wall Street εταιρείας, που παρουσιάζουν μια ανθηρή εικόνα, από τις υψηλές πωλήσεις των καμερών της.    
 
Με την αφορμή της εξαγοράς, ο ιδρυτής της GoPro, Nick Woodman, που σύμφωνα με το Forbes είναι ο πιο υψηλα αμειβόμενος CEO των ΗΠΑ (284 εκ. δολάρια) για το 2014, δήλωσε “είδαμε μια συναρπαστική προοπτική στην Kolor που θα φέρει την GoPro στην αιχμή των εξελίξεων του κινήματος της εικονικής πραγματικότητας”.   
 
 
Παρακολουθήστε το πρώτο εντυπωσιακό διαδραστικό VR βίντεο που εξέδωσε η εταιρεία με τη χρήση του λογισμικού της Kolor: 


 
 
 
Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα