Life Κόσμος

Η γυναίκα που διαχειρίζεται 2,5 τρισεκατομμύρια

Ακούστε το άρθρο

Η Abigail Johnson είναι ένα από κείνα τα πρόσωπα που απασχολούν αποκλειστικά τους πελάτες της. Γιατί έτσι ακριβώς το έχει επιλέξει η ίδια.

Πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η επενδύτρια δεν φιγουράρει απλώς στη θέση 71 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του 2019, αλλά είναι και η 5η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη, σύμφωνα με την αντίστοιχη κατάταξη του περιοδικού.

Η 58χρονη Αμερικανή είναι από το 2014 γενική διευθύντρια και από το 2016 πρόεδρος της Fidelity Investments, της εταιρίας που ίδρυσε ο παππούς της το 1946 και κληρονόμησε από τον πατέρα της όταν εκείνος αποσύρθηκε.

Η Fidelity Investments, με έδρα τη Βοστόνη των ΗΠΑ, είναι ένας γίγαντας των αμοιβαίων κεφαλαίων, ένας επενδυτικός κολοσσός που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 2,5 τρισ. δολαρίων. Κι εκείνη κατέχει το 24,5% της εταιρίας.

Ως γόνος οικογένειας μεγαλοεπενδυτών, αποκάλυψε σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις όπου μίλα για τον εαυτό της πως μεγάλωσε με ένα μάθημα από τον παππού και τον μπαμπά της: να είναι προσεκτική με την οικονομική διαχείριση και να μην αφήνει χρέη.

Και λέει μάλιστα πως το ίδιο ακριβώς συμβουλεύει και τους πελάτες της, αυτό που είχε μάθει εκείνη από παιδί.

Τι άλλο έμαθε; Όπως είπε στη «Wall Street Journal», να έχει υπομονή. Γι’ αυτό και πέρασε ίσως 26 χρόνια στην οικογενειακή επιχείρηση πριν πάρει την πρώτη μεγάλη θέση!

Η ίδια εργαζόταν μάλιστα στη Fidelity από φοιτήτρια ακόμα. Κάθε καλοκαίρι των σπουδών και των μεταπτυχιακών της στο Χάρβαρντ. Την πρώτη της θέση ως αναλύτρια πλήρους απασχόλησης την έπιασε στη Fidelity το 1988, έπειτα από… συνέντευξη που πέρασε!

Η Fidelity είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων στις ΗΠΑ και εκείνη έπρεπε να περιμένει 26 χρόνια για να πάρει τα ηνία του. Και για να μιλήσει δημοσίως υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Το 2018 μάλιστα η Fidelity έφτιαξε μια πλατφόρμα για να μπορούν οι θεσμικοί επενδυτές να εμπορεύονται Βitcoins

via

Όλη η επικαιρότητα