Η χειρότερη και η χείριστη

mallios.jpg

Πέρασε και αυτό το Σαββατοκύριακο με την προσοχή μας στραμμένη στην Βουλή , μπας και καταλάβουμε κάτι από την συζήτηση και το αντικείμενό της, αλλά δυστυχώς παραμείναμε στο σκοτάδι και σε όσα μόνο γνωρίζαμε από σκόρπιες κουβέντες  πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, πλην του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ,με κερδισμένους και την κυβέρνηση αλλά  και την αντιπολίτευση.

Πως γίνεται άραγε αυτό, δηλαδή να κερδίζει και ο πλειοψηφών , αλλά και ο μειοψηφών ταυτόχρονα, είναι από τα ελληνικά ανεξήγητα, δεν συνέβη μόνο τούτη την φορά ,αλλά και πολλές άλλες στο παρελθόν ,με την διαφορά ότι τώρα  ήταν πιο ευδιάκριτο  και μάλιστα  το διακήρυξαν και οι πολιτική αρχηγοί με περίσσευμα αυταρέσκειας και αίσθηση νίκης.

Για τον κόσμο βέβαια, όλα αυτά σημαίνουν ότι επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ότι  η χώρα μας διαθέτει στην παρούσα φάση την χειρότερη κυβέρνηση και την χείριστη αντιπολίτευση, παρότι βρισκόμαστε σε τέτοια πολιτική και οικονομική καμπή που θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, αλλά δυστυχώς  η μετριότητα, επιεικώς κυριαρχεί σε όλο το φάσμα  του πολιτικού μας συστήματος.

Πίστεψαν πολλοί ότι το Κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργήσει ως σωματείο συνδικαλιστικό ή επαγγελματικό και κάτω απ αυτό το σκεπτικό, πέταξαν στους δρόμους και στις πλατείες την πολιτική σκέψη και δράση ,κρατώντας για τον Ναό της Δημοκρατίας, τις συνδικαλιστικές και επαγγελματικές τους μόνο  ικανότητες και επιδόσεις.

Έτσι λοιπόν  φρόντισαν όλοι να ψηφιστεί η λήψη της δόσης του ευρωδανείου στην ουσία, με προστασία των συντεχνιών, των κλειστών και των ευγενών  και όπως πάντα προσπέρασμα και χάϊδεμα των μόνιμα απυρόβλητων επαγγελματιών ,εργαζομένων και συνταξιούχων.

Οι μάζες της  στενάζουσας  και χειμαζόμενης κοινωνίας θα πληρώσουν και πάλι τα σπασμένα και τα ισοδύναμα  μέχρι του ποσού της δόσης και θα παρέξουν αναγκαστικά τις εγγυήσεις για την αποπληρωμή της ,προς χάριν της προσωρινής και ψεύτικης ευμάρειας  του προεκλογικού αγώνα, ώστε να φανεί στους κηδεμόνες ότι στην Ελλάδα μπορούν ακόμη να γίνονται εκλογές.

Γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπουν στα θλιβερά μυαλά των επιτηρητών , ότι ίσως να μην μπορούμε να περιφρουρήσουμε ακόμη και την Δημοκρατία μας και  να χρειαστεί πιο ισχυρή και πιο εμφανής κηδεμονία, πέρα από τον οικονομικό και στον  πολιτικό τομέα.

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν, μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες να υποστούμε για ακόμη μία φορά τον βιασμό της φτωχής πια τσέπης μας, ώστε να αποδείξει το πολιτικό σύστημα στους κηδεμόνες, ότι αντέχουμε και  διαθέτουμε αποθέματα αντοχής και ανοχής , ακόμη  και για   την χειρότερη κυβέρνηση και την χείριστη αντιπολίτευση των τελευταίων ετών.

 

Δημήτρης Μάλλιος

 

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, Αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».