Αθλητισμός

Η “ηχώ” από τα Α’ Βιλαέτεια – Πολυνίκης ο Απόλλων Πύργου με 17 μετάλλια

Ακούστε το άρθρο

Ήταν μία αρχή, μετά από χρόνια, η διεξαγωγή αγώνων στίβου που διοργάνωσε η ΑΓΕ Πύργου όπου με λίγα χρήματα των Δημοτών συγκεντρώθηκαν αθλητές και αθλήτριες από 20 σωματεία της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου, στον Πύργο.

Η διαφήμιση των Βιλατείων αγώνων  στο Πανελλήνιο  ήρθε συγκυριακά αλλά απλόχερα από την Μπελιμπασάκη με τη απίστευτη  επίδοση στα 400 μέτρα όπου αποτελεί Μέγιστη  προίκα για το μέλλον.  Κρίμα που ο κόσμος δεν είδε  την Κρητικοπούλα πρωταθλήτρια να καλπάζει στο ταρτάν του «Βιλαέτης» αλλά και τους αγώνες της νεολαίας μας, του Καψή, της Τσουκαλά…

Πολυνίκης σύλλογος αναδείχτηκε όπως αναμενόταν ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ με 17 μετάλλια (6χρυσά, 4 ασημένια και 7 χάλκινα).Ακολούθησε   η κορυφαία ελληνική επαρχιακή ομάδα στίβου Ολυμπιάδα Πάτρας με 10 μετάλλια, ο Έσπερος Πάτρας  και ο Αθηνόδωρος Αιγίου με 6 μετάλλια, ο Πέλοψ Πάτρας και ο ΝΟ Ζαχάρως4 μετάλλια, ο Κόροιβος και η Ζάκυνθος  με  3 μετάλλια, η ΑΓΕ Πύργου 2 μετάλλια, η Α.Ε. Λεχαινών  και  ο Ερμής Πύργου από 1…

Ο ευγενής Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ΒΔ Πελ/σου κ. Βαγγέλης Τζελάτης ως φιλοξενούμενος είπε ότι το Στάδιο ναι μεν είναι καλό αλλά χρειάζεται και βελτιώσεις. Ο Δήμαρχος κ. Λιατσής έκανε μεγάλη προσπάθεια να πείσει  ότι το Στάδιο «Βιλαέτης»  είναι … «Βέλτιστο». Δυστυχώς το Στάδιο  έχει  πολλά ευτυχώς μικρά προβλήματα, τα οποία λύνονται με μικρές δαπάνες αλλά και με διάθεση και ενδιαφέρων.

Πρώτα-πρώτα πρέπει να γίνει επιδιόρθωση του ταρτάν που έχει διαλυθεί στους τομείς ακοντισμού και επί κοντώ, γι αυτό οι ακοντιστές την Κυριακή αγωνίστηκαν στη βόρεια πλευρά .

Τα σκάμματα είναι μονά η άμμος σκληρή και ακατάλληλη για άλτες των 8 μέτρων.

Τα φυσικά εμπόδια κατεστραμμένα. Το ότι βάφτηκε το εμπόδιο της «λίμνης» δεν ξεγέλασε  κανέναν και οι στιβικοί γνωρίζουν  ότι η «λίμνη» χάνει το νερό μέσα σε λίγα λεπτά.

Το 8οκουλουάρ είναι  δύσκολο, απέχει μόνο 20 εκατοστά από τα κιγκλιδώματα και κανένας αθλητής δεν μπορεί να τρέξει σ’ αυτή τη διαδρομή λόγω επικινδυνότητας  να χτυπήσει στις στροφές.

Βασικό μειονέκτημα του Σταδίου  ότι δε διαθέτει προθερμαντήριο…

Όσον για τις τουαλέτες, τα WCείναι του 19ουαιώνα…

Δεν αναφερόμαστε στην ηχητική εγκατάσταση γιατί αυτό λύνεται με ενοικίαση χρόνια τώρα. . .

Αυτά τα λίγα προβλήματα και άλλες εκατό μικρολεπτομέρειες βγάζουν εκτός το Στάδιο Πύργου από τη διαδικασία μεγάλων Αγώνων, δηλαδή ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Μπορεί να υποδεχτεί αγώνες ανάπτυξης τύπου Βιλαέτεια,. Όχι όμως πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες όλων των κατηγοριών .

Παρόλα αυτά –να μην το αδικούμαι-είναι καθαρό, περιποιημένο και ένα από τα Στάδια προοπτικής της  Πελοποννήσου. Αν  η Δημοτική αρχή  δαπανήσει χρήματα , το  κάνει περισσότερο φιλόξενο, και  κάτω από τις κερκίδες όπου  οι αθλητές  τα τελευταία 25 χρόνια βιώνουν πρωτόγονες καταστάσεις και καμία άνεση, τότε θα εισπράξει πολλά εύσημα από όλους, θα διεκδικήσει  μεγάλους αγώνες οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αθλητικής ιδέας και στην οικονομική τόνωση της πόλης. Αυτό κάνουν συνέχεια χρόνια, Πάτρα Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Χανιά.

ΥΓ1. Ίσως στα Α’ Βιλαέτεια,η Δημοτική Αρχή, όπως έκανε σε βαρυσήμαντη εκδήλωση, να επιβράβευε τον Προπονητή-Παιδαγωγό Σάκη Καίσαρη κάνοντάς του μία έκπληξη ζωής. Ίσως αν δεν ήταν αυτός ο επιστήμονας-υπηρέτης να μην υπήρχε κλασικός αθλητισμός μισό αιώνα στον Πύργο, στη μορφή που υπάρχει.

ΥΓ2 Η προβολή των ανθρώπων της Δημοτικής αρχής μέσα από τους αγώνες, δεν είναι αθέμιτο όπως και Δημοτών που έχουν προσφέρει στη διαιτησία , στο ποδόσφαιρο και σε άλλους κοινωνικούς τομείς, όπως σχολίαζαν κάποιοι στην κερκίδα.

ΥΓ3 Άριστα κύλησε το πρόγραμμα, αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό, στην εμπειρία των κριτών στίβου  οι οποίοι ήταν άψογοι στα καθήκοντά τους.

ΥΓ4 Αρκετά καλές οι  εκφωνήσεις του κ.  Ορφανόπουλου αλλά η υπερ-χρήση του μικροφώνου από πρόσωπα εξωαγωνιστικά απαράδεκτη κατά τη διάρκεια των προσπαθειών αθλητών. Στους αγώνες πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι προπονητές.

Όλη η επικαιρότητα