Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων – Ημερίδα με Ευρωπαίους Πράσινους στα Ιωάννινα την Παρασκευή 27 Απριλίου

Οι επιλογές για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη είναι μη βιώσιμες και οπισθοδρομικές. Ηχηρό μήνυμα  στέλνει με ομόφωνο ψήφισμά του το Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή 15 Απριλίου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοινώνουν παράλληλα τη διοργάνωση μιας πρώτης πανελλήνιας ημερίδας στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 27 Απριλίου, σε συνεργασία με την ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τίτλο:

«Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και Ευρωπαϊκές στρατηγικές για την ενεργειακή μετάβαση και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα»

Ομιλητές: η Παρασκευή Τσέτση -Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γεώργιος Δημαράς-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων και η Ζωή Βροντίση -Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μανώλης Βέμης, Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων. Θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη των τεσσάρων Πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις της Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Πολιτικών Κινήσεων, Φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η ημερίδα θα γίνει ώρα 18:00-20:00μμ στο συνεδριακό κέντρο Φρότζου Πολιτεία (αίθουσα «Αίθριον»). Περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η οργάνωση της ημερίδας γίνεται στα πλαίσια της ανάγκης για διεθνοποίηση του ζητήματος, το οποίο δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και έρχεται σε αντίθεση με το Παγκόσμιο Κίνημα για την Κλιματική Αλλαγή, τη Συμφωνία των Παρισίων και τις επιλογές μιας σειράς χωρών και παγκόσμιων φορέων για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Αλλά και ως μια πρώτη αντίδραση στην εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνες ατραπούς  ως προς τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την οικονομία, τοπική και εθνική, εν μέσω και τω έντονων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών και πολέμων στη γειτονιά μας.

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα για τους υδρογονάνθρακες του 14ου Συνεδρίου των ΟΠ

 

Πηγή: ecogreens-gr