Ελλάδα

Η ηρωίδα μάνα που δεν άντεξε: Έπεσε με εγκαύματα στη θάλασσα να σώσει το μωρό της

Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι επιπτώσεις της… Σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και η 35χρονη μητέρα που έχασε το έξι μηνών βρέφος της στην πυρκαγιά και σύζυγος του τραγικού πυροσβέστη που ενώ πολεμούσε το πύρινο μέτωπο, πίσω στο σπίτι του έχανε ολόκληρη την οικογένειά του…

Ο ίδιος υπηρετεί στον Πυροσβεστικό Σταθμό της Νέας Μάκρης, την ημέρα εκείνη είχε ρεπό και αντιλαμβανόμενος τις συνθήκες, άφησε την οικογένειά του και έσπευσε στο πλευρό των συναδέλφων του και στο καθήκον του.

Όσο ηρωικά φέρθηκε εκείνος, άλλο τόσο ηρωικά φέρθηκε και η Μαργαρίτα που έτρεξε με το μωρό της στην αγκαλιά μέχρι την θάλασσα και παρότι οι φλόγες της έκαιγαν το κορμί έως το 70% του σώματος της, σφίγγοντας την αγκαλιά της προσπάθησε να σώσει το μωράκι της…

Όταν οι πυροσβέστες την βρήκαν και την τράβηξαν έξω προσπάθησαν να επαναφέρουν το μωράκι στη ζωή, όμως οι τοξικοί καπνοί είχαν προλάβει να επιφέρουν το μοιραίο. Η ηρωίδα μάνα πάλεψε για το μωρό της μέχρι την τελευταία της ανάσα και …όρθια μέσα σε φρικτούς πόνους.

Ο νεότερος απολογισμός της λίστας του θανάτου

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός πέντε ατόμων πλέον οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έως τώρα για πρώτη φορά υπάρχει μία επίσημη εκτίμηση για 88-89 νεκρούς από τις έως τώρα διαδικασία ταυτοποίησης που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συγγενικό πρόσωπο για τον αγνοούμενο παρά μόνο ο φίλος του που τον δήλωσε και έτσι δεν υπάρχει τρόπος να ληφθεί γενετικό υλικό για διασταύρωση-ταυτοποίηση, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τμηματικά γενετικά υλικά ταυτοποιήθηκαν με ήδη ταυτοποιημένες σορούς.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ύστερα από νεότερη καταμέτρηση η συνολική λίστα των δηλωμένων αγνοουμένων είναι 82 και όχι 84, γιατί σε δύο περιπτώσεις προέκυψε πως η δήλωση είχε γίνει από συγγενικά πρόσωπα και με το επώνυμο του συζύγου και με το πατρικό επώνυμο των θυμάτων.

Παραπάνω από 40 δηλώσεις αγνοουμένων αφαιρέθηκαν από την λίστα αφού βρέθηκαν και προέκυψε πως είχαν επανενωθεί με τους δικούς τους και είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά δεν ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιές Αττική: Στους 88 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί – Σοκάρουν οι περιγραφές ιατροδικαστή

Πηγή: news247 

Όλη η επικαιρότητα