Ελλάδα

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση σε αθωωτική απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ακούστε το άρθρο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε ομόφωνα τον Νίκο Μιχαλολιάκο για την ομιλία που είχε κάνει πριν από χρόνια σε γραφεία τοπικής οργανώσης των Αθηνών

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ζητεί την αναίρεση απαλλακτικής απόφασης του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, κάνοντας δεκτή ανάλογη απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Ειδικότερα, η κατηγορία σε βάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει πριν από χρόνια στα γραφεία της τοπικής οργανώσης των Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.

Το αίτημα του κ. Μπρακουμάτσου θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει για την αναίρεση ή όχι της αθωωτικής απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα