Κόσμος

Η ιστορία πίσω από το πιο διάσημο φιλί του πολέμου

Ακούστε το άρθρο

Το φιλί μιας νοσοκόμας και ενός ναύτη στην Times Square στους εορτασμούς για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, απαθανατίστηκε από έναν φωτογράφο και κέρδισε μία θέση στη παγκόσμια ιστορία.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Alfred Eisenstaedt, και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν επιλέχθηκε από το περιοδικό LIFE. Η γυναίκα της φωτογραφίας είναι η Greta Zimmer Friedman, που τότε ήταν 21 ετών και εργάζονταν ως νοσοκόμα σε οδοντιατρείο και ο ναύτης ήταν ο George Mendosa. Ο γιος της Greta, o Joshua Friedman, ανακοίνωσε πως η μητέρα του απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών σε νοσοκομείο του Ρίτσμοντ μετά από μία σοβαρή πνευμονία.

Πάντως κατά καιρούς πολλοί έχουν ισχυριστεί πως αυτοί είναι το ζευγάρι της διάσημης πλέον φωτογραφίας, με το ζεύγος Friedman – Mendosa να είναι το πιο αποδεκτό.

Όπως αναφέρει και το NBC, η ίδια η Friedman ποτέ δεν κατάλαβε πώς έγινε κομμάτι της ιστορίας, για το ίδιο το φιλί είχε δηλώσει πως δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο και πως δεν ήταν καθόλου ρομαντικό, απλά μία κίνηση πανηγυρισμού.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Πηγή: newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα