Αρθρογραφία

Η καφετζού!!!

mallios_2_0_0_0_3_0_0_0_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κοιμήθηκα πολύ χθες βράδυ, λόγω βροχής και καταιγίδας μάλλον, αλλά η ανταμοιβή ήταν εξαιρετική, η αίσθηση πρωτόγνωρη και οι πιθανότητες επανάληψης ,ως είναι φυσικό ,ελάχιστες και μηδαμινές, κατά την επιστήμη,  την παράδοση και την καφετζού της γειτονιάς, στην οποία προσέφυγα για να ερμηνεύσει το  όνειρο.

Περί ονείρου ασφαλώς επρόκειτο, ευχάριστου και κατά την καφετζού, με προοπτικές και ελπίδες για το μέλλον της οικονομίας της  χώρας και ημών των υπηκόων κατ ΄ επέκταση, εκτός και αν  η καφετζού απηχεί κυβερνητικές θέσεις και συντάσσεται με τις προβλέψεις οικονομικών κύκλων του Υπουργείου Οικονομίας.

Είδα λοιπόν γενναία αύξηση της κουτσουρεμένης  τα τελευταία 3 χρόνια σύνταξής μου, και  άκουσα προσεκτικά τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας  να αναφέρει πως το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας εκτινάσσεται στα ύψη, πέραν του 1 δις. ευρώ, γεγονός που επιτρέπει επανόρθωση των αδικιών που έγιναν με τις οριζόντιες περικοπές στους συνταξιούχους.

Θα μπορέσω έτσι, έλεγα στον ύπνο μου, να πληρώνω στο εξής  εφ άπαξ την εφορία χωρίς επιβαρύνσεις και τόκους, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, το στεγαστικό δάνειο και τα έξοδα της  καθημερινής επιβίωσης και ξύπνησα με μία ηρεμία και σιγουριά ,που κόντεψα πραγματικά να την πιστέψω και να αρχίσω να φωνάζω και να διαδηλώνω υπέρ των συγκυβερνητών, αλλά και των λοιπών της πολιτικής εξουσίας, που όλοι μαζί κατόρθωσαν να επαναφέρουν την ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς.

Προσγειώθηκα ασφαλώς αμέσως, αλλά η νυκτερινή αίσθηση ευφορίας και ευτυχίας ήταν τόσο μεγάλη, που έτρεξα στην γειτόνισσα, που διαβάζει  τον καφέ, με επιστημονικό και σίγουρο τρόπο, ζητώντας μία επιβεβαίωση για την τόσο έντονη νυχτερινή μου ενόραση, σε μία προσπάθεια να ξεγελάσω τον εαυτό μου έστω για λίγο λεπτά και  στο ξύπνιο μου και να συνεχίσει για λίγο η νυχτερινή ευτυχία.

Είχα τον φόβο βέβαια ότι  η καφετζού που τα ξέρει όλα, μάλιστα είχε προβλέψει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ και επαληθεύθηκε φυσικά, πως τάχα θα μπορούσε από ένα όνειρο να βγάλει συμπέρασμα ή ακόμη να προβλέψει αύξηση συντάξεων και διόρθωση των οριζόντιων περικοπών, αλλά οι φόβοι μου εξαφανίσθηκαν και η «μάγισσα» του καφέ δήλωσε με σιγουριά, πως έρχεται αύξηση συντάξεων, με ένα μέρος των χρημάτων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Φυσικά ύστερα από λίγο,  παρακολουθώντας την ειδησεογραφία,  προσγειώθηκα στην ζοφερή πραγματικότητα, με μόνη ελπίδα να ξαναδώ πολλές φορές αυτό το όνειρο, γεγονός που για κάποιες ώρες ή έστω στιγμές της νύχτας, μπορεί να σε διώχνει και να σε πηγαίνει σε άλλους κόσμους  φανταστικούς και ευχάριστους, με την βοήθεια βέβαια και της καφετζούς.

Δημήτρης Μάλλιος

Όλη η επικαιρότητα