Lifestyle

Η Kim Kardashian μάχεται εναντίον του ρατσισμού και της θανατικής ποινής

Ακούστε το άρθρο

Η Kim Kardashian χθες μοιράστηκε μαζί μας μέσω Instagram μία φωτογραφία διαφορετική από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Την βλέπουμε με γυρισμένη πλάτη στην άιθουσα που συνεδριάζει η γερουσία στην Καλιφόρνια και απο δίπλα στη λεζάντα διαβάζουμε ένα κείμενο γεμάτο συναίσθημα και αγωνιστικό πνεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, η Kim γράφει: “Τον τελευταίο χρόνο έχω αφιερωθεί στο να κατανοήσω το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Επισκέφθηκα φυλακές, συνάντησα πρώην κρατούμενους και βοήθησα στην καταπολέμηση στης αδικίας – συμπεριλαμβανομένων δύο υποθέσεων θανατικής ποινής. Συναντήθηκα και υποστηρίζω ενεργά τον κυβερνήτη Newsom στην προσπάθεια του να τερματίσει την θανατική ποινή στην Καλιφόρνια. Ο ρατσισμός και η αδικία επηρεάζουν ακόμα το δικαστικό μας σύστημα και κυρίως όταν πρόκειται για υποθέσεις θανατικής ποινής. Δεν πρέπει να είμαστε εντάξει με το ενδεχόμενο της εκτέλεσης ενός αθώου ανθρώπου. Ελπίζω να βρούμε καλύτερες λύσεις που θα εστιάζουν στη θεραπεία των τραυμάτων των θυμάτων και την κυριαρχία της δικαιοσύνης”.

Όντως, το χρόνο που μας πέρασε η Kim ασχολήθηκε ενεργά με ζητήματα αδικίας στις φυλακές και κατάφερε να σώσει τη ζωή της Alice Johnson, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια με κατηγορίες εμπορίας ναρκωτικών, χωρίς καμία βίαιη πράξη. Ήταν υπόδειγμα κρατούμενης  και συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που παρέμεινε φυλακισμένη. Η Kim συναντήθηκε με την Ivanka Trump και μετά από συζητήσεις μηνών και με τον ίδιο τον Donald Trump για να διαπραγματευτεί την κατάσταση της Alice και τελικά τα κατάφερε. Η Alice αφέθηκε ελεύθερη τον Ιούνιο του 2018.

Κατόπιν, η Kim πίεσε τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Brown να δώσει την ευκαιρία στο θανατοποινίτη Kevin Cooper να αποδείξει την πιθανή αθωότητα του μέσω νέου τεστ DNA, πράγμα που πέτυχε το Δεκέμβριο του 2018. Οι πράξεις της προκαλούν πολλά αρνητικά σχόλια, καθώς μια reality star δεν μπορεί να ασχολείται με τόσο σοβαρά θέματα, σύμφωνα με κάποιους συντηρητικούς και στενόμυαλους ανθρώπους. Πάντως, καλώς ή κακώς η επιρροή της έχει σίγουρα αποτέλεσμα.

via 

Όλη η επικαιρότητα