Αχαϊα

Η κοκέτα της Πάτρας με τα χρυσαφικά… πίσω από τα κάγκελα! – Σάλος με τη σύλληψη πολυδιαφημιζόμενων κοσμηματοπωλών

Ακούστε το άρθρο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Πάτρα η είδηση της προφυλάκισης δύο γνωστών ενεχυροδανειστών – κοσμηματοπωλών με μεγάλη δραστηριότητα στην Πάτρα. Γνωστοί και από την κοινωνική τους ζωή. Και οι δύο διατηρούσαν ιστορικό κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Πάτρας το οποίο από την κρίση και μετά «μετεξελίχθηκε» σε ενεχυροδανειστήριο, αλλά και άλλο κατάστημα παρόμοιου τύπου εκτός κέντρου πόλης. Όπως αποδείχθηκε και οι δύο ήσαν εγκέφαλοι κυκλώματος που έβαζε ανήλικα να κλέβουν πολύτιμα αντικείμενα και στην συνέχεια οι ίδιοι αγόραζαν και εκμεταλλεύονταν τον χρυσό!

Τα καταστήματά τους ήταν πολυδιαφημισμένα, πλέον όμως έχουν κατεβάσει «ρολά»! Μάλιστα η γυναίκα, αν και 45άρα θεωρείται από τις ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές των Πατρών. «Κοκέτα» την χαρακτήριζαν! Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως απλά… δέχονταν τα κοσμήματα που τους έφερναν οι κλέφτες, χωρίς ωστόσο να μπαίνουν στην διαδικασία «εξακρίβωσης» της «πηγής» των, όμως οι ισχυρισμοί τους δεν έγιναν δεκτοί! Ετσι πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Τόσο η γυναίκα όσο και ο 50χρονος συνεργάτης της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα τέσσερα μέλη της σπείρας που είχαν συλληφθεί για διάπραξη είκοσι πέντε κλοπών στη Ναυπακτία, μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Μεσολογγίου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Πρόκειται για δυο Ελληνες  άνδρες, ηλικίας 40 και 26 ετών,οι οποίοι επέλεγαν τους στόχους και έβαζαν δυο ανηλίκους 14 και 11 ετών, να διαπράττουν κλοπές και τους  δυο Πατρινούς υπεύθυνους ενεχυροδανειστηρίων έναν άνδρα και μία γυναίκα  ηλικίας 50 και 45 ετών αντίστοιχα. Τα καταστήματα που διατηρούν στην Πάτρα, ένα στο κέντρο και ένα σε μία συνοικία, παραμένουν κλειστά.

Στρατολογούν ανήλικους

Όλο και πιο συχνά παρατηρείται το φαινόμενο συμμοριών που στρατολογούν ανήλικους. Και μπορεί το τελευταίο παράδειγμα να είχε πρωταγωνιστές τους πατρινούς κοσμηματοπώλες, όμως δεν είναι το μόνο. Είναι βέβαιο πως πολλές σπείρες κυριολεκτικά «αγοράζουν» παιδιά, κυρίως από Ρουμανία και Βουλγαρία, και αφού τα «εκπαιδεύσουν» τα ωθούν στο έγκλημα. Σύγχρονοι Ολιβερ Τουίστ υπάρχουν γύρω μας και αρκετοί Ελληνες «Σάικς» καραδοκούν να τους αρπάξουν και να τους εκμεταλλευτούν!

Πηγή: dete.gr

Όλη η επικαιρότητα