Η κοπή της πίτας στο «Γεράνιον»!!!

mallios_2_0_0_0_3_0_0_0_1_9_2_0.jpg

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρότι διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως λένε αυτοί που την δημιούργησαν και τώρα επαίρονται ότι ετάχθησαν  για την αντιμετώπισή της  και την σωτηρία μας, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΓΕΡΑΝΙΟΝ του Καϊάφα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τους μόνιμους κατοίκους του Καϊάφα  και του παρακείμενου όρους Λαπίθας.

Μεταξύ των παρευρεθέντων  ήταν οι Ανυδρίδες Νύμφες, οι Λαπίθες και φυσικά ο γνωστός μας καθηγητής των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόμης,  ο κ. Γιόχανσον, εν μέσω φυσικά όλων των μόνιμων κατοίκων του Καϊάφα και συγκεκριμμένα των ενοικούντων στο ξενοδοχείο ΓΕΡΑΝΙΟΝ.

Προσεκλήθηκαν και τινες  εκ του έξω κόσμου, ελάχιστοι για την ακρίβεια, γιατί ο πολύς κόσμος και κύρια οι εκπρόσωποι και αντιπρόσωποί μας στα διάφορα περιφερειακά και κεντρικά κέντρα εξουσίας, δεν γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκεται ο Καϊάφας και θα ήταν επιεικώς αδόκιμο και βασανιστικό να ταλαιπωρηθούν εν μέσω χειμώνα, βροχερής νύχτας και φυσικά εν μέσω της γνωστής  κρίσης που διανύουμε, όπως προαναφέρθηκε.

Μπορεί να πει κανείς, πως δεν ήταν ενδεδειγμένο, στην περίοδο των «ισχνών αγελάδων» οι κατοικούντες  και παροικούντες στον Καϊάφα, να επιδίδονται σε συμπόσια και χορούς ,αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι μιλάμε για μια κοινωνία διαφορετική , που δικαιούται να  συμποσιάζεται, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου οι σπατάλες συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς ,κατά τις διαπιστώσεις και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Άρα λοιπόν ας λείπουν τα σχόλια του είδους και περισσότερος σεβασμός τουλάχιστον στους θεούς και ημίθεους που κυρίως κατοικούν στον Καϊάφα και στον παρακείμενο Λαπίθα,  και τέλος πάντων ας επιδειχθεί ο ίδιος σεβασμός που επιδεικνύουμε όλοι μας ,πλην του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  στα σπάταλα συμπόσια του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο και συνηθίζεται μάλιστα, πέραν της διασκέδασης, αναλύθηκε και η τρέχουσα πολιτικοοικονομική κατάσταση, οι εκλογές που έρχονται σύντομα ,και πιθανόν να είναι και βουλευτικές  και βέβαια οι προοπτικές που διαγράφονται σχετικά με την πιθανότητα ή μάλλον το σοβαρό ενδεχόμενο  παραχώρησης του Καϊάφα σε ξένους ή και γείτονες εγχώριους επενδυτές , για κατασκευή πρότυπου παραθεριστικού κέντρου παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Επανερχόμαστε στο εορταστικό μέρος της βραδιάς ,στην επισημότητα  της εκδήλωσης και στο ατελείωτο γλέντι ,που εξελίχθηκε καθ  όλη την βραδιά μέχρι πρωίας και βέβαια θα πρέπει να τονισθεί ότι η βασιλόπιτα δεν είχε το παραδοσιακό φλουρί, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την συγκυβέρνηση, η οποία όπως δηλώνει, αγωνίζεται για την σωτηρία μας, χρησιμοποιώντας μας μάλιστα ως πειραματόζωα  και για τούτο, αισθάνεται και απείρως υπερήφανη   ουδόλως δε, υπεύθυνη και ένοχη.-

Χρόνια πολλά λοιπόν, με την ευχή του χρόνου, η γιορτή να είναι ανοικτή σε όλους!!!

 

Δημήτρης Μάλλιος

Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, Αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ».