Ψυχαγωγία

Οι λατινοαμερικάνικες σειρές που έγραψαν ιστορία

Ακούστε το άρθρο

Όλοι μας μεγαλώσαμε με τις τηλενουβέλες που έπαιζαν μεταγλωττισμένες κάθε μεσημέρι στην τηλεόραση. Κι επειδή μας έπιασε μια νοσταλγία, είπαμε να τις θυμηθούμε. Επειδή μας έχουν χαρίσει στιγμές απείρου κάλλους, γέλιου, ακόμα και φρίκης.

Πάμε να ξαναδούμε μερικές από τις πιο εμβληματικές τηλενουβέλες (κωδική ονομασία: «Μεξικάνικα»).

Μαρία της γειτονιάς

Στα 90s, η Ταλία είχε χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία γύρω από το όνομά της, με τρεις από τις πιο πετυχημένες τηλενουβέλες όλων των εποχών – Μαρία, Μαριμάρ, Ροζαλίντα. Επειδή όμως δεν μπορούμε να έχουμε ένα άρθρο μόνο Ταλία, επιλέξαμε την Μαρία της γειτονιάς, που είναι λίγο πιο εμβληματική. Η ιστορία της ρακοσυλλέκτριας που μάζεψε πάνω της κάθε πιθανό τραύμα που μπορεί να κουβαλήσει ένας άνθρωπος, του βλάκα άντρα της και της σατανικής Σοράγια που μέσα σε τρία επεισόδια πάει από το «Μισώ την ρακοσυλλέκτρια» στο «Θα σκοτώσω τους δέκα πιο κοντινούς ανθρώπους της ρακοσυλλέκτριας».

Εσμεράλντα


Αυτό ήταν ειλικρινά τόσο κακό. Η Εσμεράλντα ήταν τυφλή, και επειδή ήταν τυφλή, έπρεπε να της συμβούν ένα εκατομμύριο ακόμα απαίσια πράγματα. Δες, ας πούμε, το παραπάνω κλιπ. Θα σου δώσει να καταλάβεις ό,τι χρειάζεσαι για την σειρά: Η Εσμεράλντα να κοιτάει τρομαγμένη το κενό όσο άνθρωποι γύρω της ουρλιάζουν.

Παουλίνα


Δύο χαμένες δίδυμες. Η μία σατανική, η άλλη αθώα μέχρι αηδίας. Μία αλλαγή θέσης, επειδή η σατανική χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Ένας έρωτας. Πολλές δολοπλοκίες. Η σφετερίστρια ήταν ό,τι πιο 10 στα 10 είχε να προτείνει η μεξικανική τηλεόραση στα 90s, και αυτή είναι μια άποψη που θα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου—συγγνώμη, Ταλία.

Μιλάγκρος, η ατίθαση


Κυριολεκτικά κανένας μας δεν θυμάται με τι είχε να κάνει αυτή η σειρά, εκτός από το ότι κάθε φορά που έπεφταν τίτλοι τέλους, η κάμερα έδειχνε καμιά εικοσαριά βραζιλιάνικα οπίσθια να χορεύουν. Το οποίο βγάζει νόημα, μιας και η Μιλάγκρος ήταν αρκετά ατίθαση, και αυτή η σειρά έσπαγε φράγματα. Ειλικρινά, δεν θα την βάζαμε καν στην λίστα αν δεν μας είχε δώσει την Ναταλία Ορέιρο που, απλά κοίτα την. Κοίτα τι πανέμορφη που είναι.

Ανυπότακτες Καρδιές


Γενικά, τα πράγματα δεν ήταν καλά την δεκαετία του 2000. Αυτή η εφηβική σειρά, υπαίτια για περίπου 27 εκατομμύρια σεξουαλικές αφυπνίσεις στον κόσμο, ήταν πολύ σκοτεινή – όπως μπορείς να δεις στο παραπάνω βίντεο. Και παιζόταν μεσημέρι. Και εδώ θα πούμε ότι καλά κάνει η πολιτική ορθότητα και σπάει τα νεύρα του κόσμου. Επειδή οι έφηβοι καλό θα ήταν να μεγαλώνουν με κάτι πιο σοβαρό.

Μαρία, Άγγελέ μου

Telenovela Dramatic GIF - Telenovela Dramatic Accident GIFs
Όχι, εντάξει, αυτό το βάλαμε για πλάκα, ήταν τρισάθλιο. Αλλά επίσης ήταν σημαντικό να συμπεριλάβουμε αυτό το gif που δείχνει πώς μπορεί να τυφλωθεί μία γυναίκα.

via

Όλη η επικαιρότητα