Events

Οι λάτρεις των Comics στο The Comic Con 4! Φαντασία και διάσημοι καλεσμένοι στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της Ελλάδας!

Ακούστε το άρθρο

Ήταν το σημαντικότερο ετήσιο ραντεβού της «nerd κουλτούρας», η σημαντικότερη συνάντηση για οτιδήποτε έχει σχέση με comics, ταινίες, επιτραπέζια και video games. Το τριήμερο 4-6 Μαΐου η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής των comics, του animation και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ The Comic Con (Thessaloniki Comic Convention), που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με υπερήφανο χορηγό – υποστηρικτή το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη.

Την προηγούμενη Πέμπτη, οι λάτρεις της 9ης τέχνης βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τιμώμενο πρόσωπο τον Frank Miller, τον διασημότερο εν ενεργεία δημιουργό (η νέα δουλειά του, «Ξέρξης: Η πτώση του οίκου του Δαρείου και η άνοδος του Αλεξάνδρου», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο The Comic Con), αλλά και τον Colin Cantwell, τον συνεργάτη του George Lucas και δημιουργό των πιο εβληματικών κατασκευών του σύμπαντος του Πολέμου των Άστρων (Star Wars), όπως είναι το Άστρο του Θανάτου (Death Star). Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει για 2η χρονιά τον βορειοιρλανδό σχεδιαστή William Simpson, storyboard artist της τηλεοπτικής σειράς φαινόμενο “Game of thrones” και τους Brian Azzarello, DAN, James Tynion και Μιχάλη Διαλυνά.

Τη λίστα του ραντεβού με τους “Masters” συμπλήρωσε ο διακεκριμένος σκιτσογράφος Thierry Capezzone, ο οποίος παραχώρησε ένα άκρως ενδιαφέρον Q&A στους σπουδαστές. Στις δύο και πλέον ώρες που διήρκησε το Q&A μίλησε για τη δημιουργία χαρακτήρων, παρέδωσε μαθήματα σκίτσου και έκανε εκτενή αναφορά στις τεχνικές που πρέπει να κατακτήσει ένας νέος σκιτσογράφος, δίνοντας έμφαση στην αξία της συνεχούς ενασχόλησης με το σκίτσο, “train, train and then train some more” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στην πορεία της συζήτησης αποκάλυψε γιατί τα στρουμφάκια είναι μπλε …. «γιατί τελικά το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα». Στο τέλος της συζήτησης κάθισε μαζί με τους σπουδαστές οι οποίοι του έδειξαν σκίτσα τους. Για τον κάθε ένα έκανε μια ξεχωριστή αναφορά, επισημαίνοντας τις σωστές τεχνικές που ακολούθησε και προτείνοντάς του βελτιώσεις για το μέλλον.

Με τη βοήθεια του τομέα Beauty&Fashion του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι πιο δημοφιλείς χαρακτήρες ζωντάνεψαν κυριολεκτικά στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» αφού οι ταλαντούχοι σπουδαστές εφήρμοσαν την τέχνη του body painting με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεταμόρφωση της ιέρειας των eSports, αγαπημένης YouTuber και ambassador του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Χριστιάνας Θάνου, σε Cheetara των θρυλικών Thundercats! Το “Art” σκηνικό συμπλήρωσε  το φουτουριστικό fashion show των σπουδαστών με 35 ρούχα και 7 bodypainting από την ταινία “The Guardians of the Galaxy» στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, υπό τους ήχους της μουσικής των Galactic Empire.

Στο Artist Alley του φεστιβάλ, τα τραπεζάκια των καλλιτεχνών επισκέφθηκαν δεκάδες χιλιάδες νέοι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, για τα οποία οι σπουδαστές Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχαν ετοιμάσει εξειδικευμένα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Το Βελλίδειο για τρεις ημέρες μετατράπηκε σε χώρο έμπνευσης και δημιουργίας, αφού φιλοξένησε την έκθεση «Fiction movies» από τους σπουδαστές του τομέα Art & Design και την έκθεση «Οι υπερήρωες της εποχής μας» των σπουδαστών Φωτογραφίας.

Τέλος, τη δική τους δημιουργική ματιά κατέθεσαν και οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Φωτογραφίας, οι οποίοι κάλυψαν δημοσιογραφικά και φωτογραφικά το σύνολο των δράσεων του τριημέρου, αποτυπώνοντας με λόγια και εικόνες το κλίμα το μεγαλύτερο comic event της χώρας!

Όλη η επικαιρότητα