Κόσμος

Η λεπτομέρεια που πρόδωσε τον βιαστή

Ακούστε το άρθρο

Η γενναιότητα και η παρατηρητικότητα μιας 14χρονης που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 18χρονο, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Στις 27 Μαρτίου του 2018 ο 17χρονος τότε Daniel Shone άρπαξε τη νεαρή μαθήτρια από ένα δρόμο του Σουόντλικοουτ στο Ντέρμπισαϊρ και «την έσυρε σε χωράφια και λασπώδη, σκοτεινά δάση όπου την κακοποίησε σεξουαλικά. Την ώρα που το έκανε αυτό έπεσε από την τσέπη του ένα μαχαίρι», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Όταν επέστρεψε σπίτι της η ανήλικη κοπέλα ενημέρωσε τον πατέρα της για το περιστατικό και αυτός με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία. Παρά τον τρόμο που βίωσε είχε συγκρατήσει μια λεπτομέρεια που αποδείχθηκε καθοριστική: θυμόταν ότι στο πρόσωπο του βιαστή της υπήρχε ένα μικρό τατουάζ. Αυτή η πληροφορία ήταν αρκετή ώστε την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Shone. Στην αρχική του κατάθεση είπε πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της μαθήτριας. Αργότερα, ωστόσο, ομολόγησε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και πως είχε στην κατοχή του μαχαίρι.

Ο δικαστής Shaun Smith χαρακτήρισε τον 18χρονο «σοβαρό κίνδυνο για τις γυναίκες». «Είναι σαφές ότι ακόμα και στην ηλικία των 18 ετών είσαι ένας νεαρός άνδρας που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις γυναίκες», του είπε. Ο 18χρονος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση σε ίδρυμα για νεαρούς εγκληματίες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, αστυφύλακας Gavin Owen, δήλωσε αναφερόμενος στην περίπτωση του νεαρού βιαστή: «Είναι ένας επικίνδυνος νέος άνδρας. Η ποινή που του επιβλήθηκε θα μας κάνει όλους πιο ασφαλείς και θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει την υποστήριξη που χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του». Παράλληλα εξήρε τη μαθήτρια για τη γενναιότητα που επέδειξε: «Το θύμα επέδειξε απίστευτη γενναιότητα όχι μόνο κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αλλά και μετά. Ελπίζω ότι τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της θα μπορέσουν να αφήσουν όλα αυτά πίσω τους και της εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα