Τεχνολογία

Η λίστα με τα αυτοκίνητα που βγαίνουν σήμερα σε δημοπρασία

Ακούστε το άρθρο

Σε δημοπρασία βγάζει σήμερα η Διεύθυνση Διαχείρησης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Αυτοκίνητα, μηχανές και μοτοποδήλατα θα δημοπρατηθούν και οι τιμές εκκίνησης ξεκινούν από μόλις 100 ευρώ.

Τα οχήματα που εκποιούνται είναι μεταχειρισμένα, ενώ μεταξύ της λίστας υπάρχουν και μοντέλα που για να τα αποκτήσει κάποιος θα χρειαστεί να δώσει πολλές χιλιάδες ευρώ.

Τα οχήματα προέρχονται από κατασχέσεις και κάποια είναι έτοιμα για κυκλοφορία. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά θα χρειαστούν επισκευές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με τη βοήθεια τεχνικού συμβούλου της επιλογής τους, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα και τις προσφορές τους.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογών Φ.Π.Α 24%.

Αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας.

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300 ευρώ και 100 ευρώ για τις μοτοσικλέτες και για τα μοτοποδήλατα προς κυκλοφορία.

Όπως θα διαπιστώσει κανείς από τη λίστα υπάρχουν αυτοκίνητα 20ετιας που πωλούνται για μερικές εκατοντάδες ευρώ, αλλά και νεότερα που είναι σαφώς ακριβότερα.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα