Ομογένεια

Η Λουξ χορηγός στην αποστολή Μεσολογγίου στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξή της στη διατήρηση των στενών δεσμών με τον απόδημο Ελληνισμό επέδειξε έμπρακτα για ακόμη μία φορά η Λουξ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, έχοντας συνεισφέρει οικονομικά στην πραγματοποίηση της αποστολής εκπροσώπων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στη Φλόριντα, των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η αποστολή του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, με επικεφαλής το Δήμαρχο της πόλης Νικόλαο Καραπάνο, ταξίδευσε στο Τάρπον Σπρινγκς, στο «ελληνικό χωριό» της Φλόριντα, που μετρά σε αναλογία το μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό ανά κάτοικο στην Αμερική, προκειμένου να παραστεί στο λαμπρό εορτασμό της εθνικής επετείου. Ως τιμώμενη πόλη φέτος, το Μεσολόγγι έδωσε το δυναμικό «παρών» στο Τάρπον Σπρινγκς, με τη βοήθεια της Λουξ, παριστάμενη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου ο δήμαρχος Μεσολογγίου προσκόμισε το ιερό λάβαρο της πόλης, το οποίο συνόδευε τιμητική φρουρά με την παραδοσιακή τοπική ενδυμασία των Αρματωμένων. Στους εορτασμούς, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ συμμετείχε και ο υπαρχηγός του ΓΕΝ Ιωάννης Παξιβανάκης.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διατήρησης ισχυρών δεσμών του Ελληνισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, η Λουξ στηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων εντός και εκτός συνόρων, και την ιστορική συνέχεια της ελληνικής παρουσίας παγκοσμίως.

Όλη η επικαιρότητα