Ηλεία Πολιτισμός

Η Λωξάντρα, στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, έρχεται στο Φεστιβάλ Αρχαία Ολυμπία. Μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, που θα «ξεκινήσει» αύριο Πέμπτη 1η Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, από το Θέατρο «Φλόκα».

Ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου, τον Γιώργο Αρμένη, τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου  ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Κι όλα αυτά, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Είναι η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης. Μια ωραία παράσταση που, ποιος ξέρεις, ίσως ολοκληρωθεί με φίλεμα από τον ξακουστό χαλβά της Λωξάντρας.

Όλη η επικαιρότητα