Ηλεία

Η μάχη των ψηφοδελτίων: Μοράντ-Μάλιαρης-Λέντζας στο δρόμο για τις εκλογές

Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη της συγκρότησης ψηφοδελτίων έχουν επιδοθεί εδώ και καιρό οι τρεις εκ των (αρκετών) υποψηφίων για την δημαρχία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, Διονύσης Μάλιαρης και Γιάννης Λέντζας ενώ υπάρχουν περιπτώσεις δημοτών που έχουν γίνει αποδέκτες προτάσεων για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και από τους τρεις.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 120 δημότες του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, έχουν δεχθεί φλερτ συμμετοχής τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου και έχουν …ενδώσει. Όμως μέχρι στιγμής οι συμφωνίες παραμένουν κρυφές για ευνόητους λόγους και θα ανακοινωθούν όταν θα έχουν «πέσει οι οριστικές υπογραφές» όπως είπε χαριτολογώντας νεαρός δικηγόρος που έδωσε τα χέρια με έναν από τους τρεις επικεφαλής.

Ναμπίλ
«Απαλλάχθηκα από τα βαρίδια»

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ συνεχίζει τις επαφές του για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν έτοιμο και αποτελείται στην πλειονότητά του από νεαρά άτομα, που έχουν την δυνατότητα και την θέληση να προσφέρουν στα κοινά. Στο ψηφοδέλτιο το 40% πρέπει να αποτελείται από γυναίκες και αυτό είναι το κομμάτι που θέλει να κλείσει ο γιατρός Ναμπίλ Μοράντ για να ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιό της παράταξής του. «Είμαι ευτυχής που απαλλάχθηκα από τα βαρίδια που μόνο πρόβλημα δημιουργούσαν» δηλώνει ο δήμαρχος  ενώ τονίζει ότι στο ψηφοδέλτιό του υπάρχουν πέρα από τα «δυνατά δοκιμασμένα στελέχη και εκπλήξεις». Η παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει αρχές Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές ο Ναμπίλ είχε παρουσιάσει τον συνδυασμό του 45 μέρες πριν τις εκλογές.

O Κορομηλάς με Μάλιαρη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσης Μάλιαρης σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρώσει την συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. «Παραμένουν δύο τρεις θέσεις που θα κλειδώσουν τις επόμενες μέρες» δηλώνει συνεργάτης του ενώ και στο ψηφοδέλτιο του Διονύση Μάλιαρη θα υπάρχουν εκπλήξεις. Ο κ. Μάλιαρης ήρθε τελικά σε συμφωνία με τον έμπειρο αυτοδιοικητικό  Ανδρέα Κορομηλά, ο οποίος και θα είναι στην παράταξή του. Τις επόμενες μέρες ο επιχειρηματίας-αγρότης Διονύσης Μάλιαρης θα κάνει γνωστό το έμβλημα και το όνομα της παράταξής του ενώ τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ξεκινήσει σταδιακά την παρουσίαση των υποψηφίων από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. «Στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται δημότες μας που θα υπηρετήσουν τον δήμο στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος που ήδη είναι έτοιμο» δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Διονύσης Μάλιαρης.

Λέντζας
«Γνώση- εμπειρία -θέληση»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Λέντζας θα ανακοινώσει στο τέλος του μήνα επίσημα την υποψηφιότητά του ενώ ήδη υπέβαλε την παραίτησή του  από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ο Γιάννης Λέντζας έχει ξεκινήσει τις  επαφές του για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και στις αρχές του Μαρτίου θα παρουσιάσει το ν συνδυασμό και τους υποψηφίους. Και ο γιατρός Γιάννης  Λέντζας μιλά για εκπλήξεις  στο συνδυασμό του χωρίς φυσικά να ανοίγει τα χαρτιά του. «Ο συνδυασμός αποτελείται από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία, θέληση και διάθεση για δουλειά», δηλώνει συνεργάτης του. Σύμφωνα με πληροφορίες μεγαλοαγρότης του  Κάμπου θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο του Λέντζα χωρίς να είναι όμως ο ίδιος υποψήφιος.

Το πρώτο ΔΣ του 2019

Στο μεταξύ την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με 26 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Είναι το πρώτο συμβούλιο του 2019 και οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές.

Όλη η επικαιρότητα