Η μαγεία της εγκυμοσύνης: Το εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει πώς αλλάζει το σώμα κατά τη διάρκεια της κύησης

Η εγκυμοσύνη είναι ίσως η ομορφότερη περίοδος κάθε γυναίκας. Το ερευνητικό site «BabyCentre», δημιούργησε ένα μοναδικό βίντεο, που δείχνει τις αλλαγές εσωτερικά στο γυναικείο σώμα καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία εβδομάδα. Τους πρώτους τρεις μήνες και συγκεκριμένα, τον πρώτο μήνα, παρόλο που δεν διακρίνεται ακόμη φουσκωμένη κοιλιά, οι ορμόνες αρχίζουν να «βομβαρδίζουν» τον οργανισμό. Το μέγεθος του εμβρύου είναι πολύ μικρό, αλλά το σώμα αλλάζει. Οι μαστοί αρχίζουν να πρήζονται, είναι πιο ευαίσθητοι και τότε κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση οι ναυτίες, η κούραση και η συχνοουρία.

Τους επόμενους τρεις μήνες, η γυναίκα νιώθει τη μήτρα της να διογκώνεται και να προεξέχει από τη λεκάνη. Από τον τέταρτο μήνα, το έμβρυο κάνει τις πρώτες του κινήσεις και η γυναίκα τις νιώθει στη μήτρα της, όταν και η κοιλιά αρχίζει να φουσκώνει αισθητά.

Τους τελευταίους τρεις μήνες της κύησης, το έμβρυο έχει μεγαλώσει αρκετά. Η μήτρα αρχίζει να πιέζει τα υπόλοιπα όργανα της κοιλιάς προς τα πάνω. Έτσι εξηγείται και το αίσθημα ότι μπορεί να σας «κόβεται η ανάσα», γιατί οι πνεύμονες πιέζονται. Τότε εμφανίζονται και οι πρώτες καούρες και οι επισκέψεις στην τουαλέτα γίνονται πιο συχνές.

Ακριβώς μετά τη γέννηση του εμβρύου, το σώμα επανέρχεται στη φυσιολογική λειτουργία του. Πέρα από τα κιλά της εγκυμοσύνης, που μπορεί να χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα για να χαθούν, η μήτρα μπορεί να χρειαστεί έως και δύο μήνες για να επανέλθει στο φυσικό της μέγεθος και θέση.

Όμως, όλα ξεχνιούνται γρήγορα, χάρη στο μωρό που η μητέρα,  έχει πλέον στην αγκαλιά της.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο με όλη τη διαδικασία της εγκυμοσύνης:

Πηγή: valueforlife.gr