Ηλεία

Οι Μακρισαίοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους!

Ακούστε το άρθρο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι των Μακρισίων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο, και ιδιαίτερα κατά το αποκριάτικο τριήμερο, καταγράφηκαν απανωτά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.

Για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συζητηθεί το θέμα και να βρεθούν λύσεις.

«Κατόπιν διαφόρων προτάσεων για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει, οι κάτοικοι κατέληξαν ως πρώτη λύση την έντονη περιφρούρηση όλων των επίμαχων σημείων κατά ομάδες καθ’ όλο το 24ωρο σε όλη την περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος, καθώς και σε όλες τις προσβάσεις, εισόδου και εξόδου από και προς το Δημοτικό Διαμέρισμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνέλευσης της ΤΚ Μακρισίων.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Παναγιώτης Γριβάκης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι στο χωριό επικρατεί αίσθημα ανασφάλειας και ότι κάτοικοι νιώθουν απροστάτευτοι.

«Έχουν ανοίξει δέκα σπίτια μέσα σε μία εβδομάδα στα Μακρίσια. Είμαστε ανάστατοι γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Οι συμπολίτες μας ανησυχούν μην τους συμβεί κάτι και κινδυνεύσει η ζωή τους. Έχουμε ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και ζητάμε από την Πολιτεία να μας βοηθήσει όπως μπορεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Γριβάκης.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από μερικά χρόνια στη Βρίνα, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν με δικά τους έξοδα την αστυνόμευση του χωριού από ιδιωτική εταιρεία security για να σταματήσουν οι κλοπές και οι διαρρήξεις στο χωριό.

Όλη η επικαιρότητα