Ηλεία Περιβάλλον

Κατάκολο: Οι μαθητές και ο Αειφορούλης είπαν όχι στις πλαστικές σακούλες!

Ακούστε το άρθρο

Μια διαφορετική δράση αποφάσισε να υλοποιήσει φέτος το Νηπιαγωγείο Κατακόλου στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί φέτος με θέμα: «Ο Αειφορούλης στο Κατάκολο, εν δράσει»

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποφάσισε να περάσει σε πιο δραστικά μέτρα μιας κι εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο σχολείο έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη, σε θέματα Περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος!

Θέλοντας να παρακινήσει την τοπική κοινωνία, να ενεργοποιήσει και να διαδώσει το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το ίδιο το σχολείο αποφάσισε να διανείμει δωρεάν πάνινες τσάντες τόσο στους καταστηματάρχες, όσο και στους επισκέπτες του Κατακόλου, με την υπόσχεση να μην χρησιμοποιήσουν ξανά πλαστική σακούλα….

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου από νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, σήκωσαν τα μανίκια τους, αυτή τη φορά όμως όχι για να καθαρίσουν την παραλία τους, αλλά για να δημιουργήσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο…

«Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από έργα των ίδιων των παιδιών, την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, τη διάσωση των παραδοσιακών σπόρων, την κομποστοποίηση, και την ανακύκλωση…

Οι μαθητές ζωγράφισαν πάνινες τσάντες τις οποίες διέθεσαν στην αγορά, φυσικά δε στάθηκαν μόνο εκεί αφού είχαν εφοδιαστεί και με τσάντες στις οποίες είχαν σταμπάρει το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν. Κατάφεραν να συγκινήσουν την τοπική κοινωνία με τη στάση τους απέναντι σε περιβαλλοντικά προβλήματα από τα οποία κινδυνεύει ο πλανήτης μας. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μη μας συνεχάρη για την πρωτότυπη κίνηση αυτή και την ευαισθητοποίηση που μας διακρίνει»…. δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ η νηπιαγωγός του Κατακόλου, Έλενα Αναστασίου.

 

“Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη” – Helmepa

Εκτός από την προχθεσινή δράση το νηπιαγωγείο Κατακόλου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κατακόλου, πριν λίγες ημέρες διοργάνωσαν καθαρισμό παραλίας, καθώς το πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα και ειδικά με πλαστικά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Έχουμε όλοι μας χρέος να γίνουμε μέρος της λύσης μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα. Κάθε άνοιξη η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την εκστρατεία “Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη”, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για ένα καθαρό περιβάλλον στην Ε.Ε. χωρίς απορρίμματα. Η φετινή εκστρατεία εστιάζει στο γεγονός ότι αν και το 70% των απορριμμάτων προέρχεται από δραστηριότητες στη στεριά, πολλά από αυτά καταλήγουν από τα βουνά και την ενδοχώρα στη θάλασσα και τις ακτές μέσω του ανέμου, ποταμών, χειμάρρων ακόμη και του οδικού δικτύου»… τόνισε χαρακτηριστικά η Έλενα Αναστασίου.

Όλη η επικαιρότητα