Ηλεία

Οι μαθητές του Νομού Ηλείας εμπνέονται από τις Ολυμπιακές αξίες

Ακούστε το άρθρο

Τις δημιουργικές τους δεξιότητες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία όλου του νομού Ηλείας που θα συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με αφορμή την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Τα έργα των μαθητών, θα αφορούν σε εικαστική έκφραση αλλά και σε γραπτό κείμενο. Το σχετικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τη μέριμνα της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών – Ολυμπιακών – Διεθνών – Εκπαιδευτικών θεμάτων και επικεφαλής Γραφείου ΕΘΝ.Ο.Α. Αρχαίας Ολυμπίας, Ρόης Αντωνοπούλου. Πιο αναλυτικά στο πλάνο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

Δημοτικά Σχολεία

  • Εικαστική έκφραση των μαθητών με θέμα την «Ολυμπιακή Εκεχειρία στο παρελθόν και στο σήμερα»: Απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού Σχολείου και μπορεί να είναι ζωγραφική σε Α4, είτε κολλάζ σε Α3 (ατομική ή ομαδική εργασία), είτε σύνθεση από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, καπάκια, αλουμίνιο).
  • Μηνύματα των μαθητών με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία, τα οποία οι μαθητές μπορούν να τα φιλοτεχνήσουν σε Α4 είτε να τα γράψουν σε απλές σελίδες με το ονοματεπώνυμο και την τάξη τους, καθώς και το όνομα του σχολείου τους. Τα μηνύματα θα σταχυολογηθούν, από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία και θα προωθηθούν στην ΕΘ.Ν.Ο.Α από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και από εκεί στους διεθνείς Οργανισμούς.
  • Συμμετοχή σε αθλητικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Γυμνάσια και Λύκεια

  • Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων τόσο του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και των λοιπών Δήμων της Π.Ε. Ηλείας, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, μπορούν, πέρα από τη συμμετοχή τους στις «Σημαίες» και στους «Ολυμπιακούς Κύκλους» να ασχοληθούν και με τη θεματική της Ολυμπιακής Εκεχειρίαςμε θέμα : «Από την Ολυμπιακή Εκεχειρία στις «εκεχειρίες» των σχολείων μας, ενάντια στη βία και στο ρατσισμό…». Τρία κείμενα με τις σκέψεις των μαθητών θα λάβουν βραβείο.
  • Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, μπορούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Αφή, με φωτογραφικό υλικό που οι ίδιοι θα δημιουργήσουν κάνοντας λήψεις σχετικές με το φυσικό περιβάλλον της Ολυμπίας (του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων) συνδεδεμένο και με την προστασία του, αποτυπώνοντας καλώς και κακώς κείμενα… Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με είκοσι (20) φωτογραφίες εκτυπωμένες από το σχολείο, διαστάσεων 13cmΧ18cm. Οι φωτογραφίες θα συνοδεύονται από λίστα των μαθητών που τις τράβηξαν, καθώς και την τάξη τους και το σχολείο τους. Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται σε ειδικό χώρο στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Σε περίπτωση που κάποιοι Δ/ντές  Σχολείων  επιθυμούν να παραδώσουν οι ίδιοι τα έργα των μαθητών τους, μπορούν να το κάνουν παραδίδοντάς τα στις κ.κ. Ρ. Αντωνοπούλου και Χ. Κουτσούνη στο Δημαρχείο της Αρχ. Ολυμπίας στον 1ο όροφο (τηλ. Δήμου 26240 22250, κας Αντωνοπούλου 6977285220 και κας Κουτσούνη 6975706874 και 6907586133).

Όλη η επικαιρότητα