Η μεγαλύτερη οθόνη προβολής στην Ελλάδα στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας – Δείτε το πρόγραμμα προβολών

Η μεγαλύτερη οθόνη προβολής στην Ελλάδα. Οι διαστάσεις: 15 Χ12

Είμαστε στην οδό Μίκη Θεοδωράκη, στρίβουμε αριστερά στην οδό Θανάση Βέγγου και αμέσως αριστερά στην οδό Μελίνας Μερκούρη όπου και συναντάμε ανάμεσα σε μονοκατοικίες με κήπους ανθισμένους και γκαζόν το «Σινέ Ρόδον». Βρισκόμαστε στο Σταφιδόκαμπο, ένα μικρό χωριό του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης αλλά ίσως ένα από τα ωραιότερα χωριά του νομού.

Μπαίνουμε στον ομορφότερο θερινό κινηματογράφο από τους ελάχιστους που παρέμειναν πλέον σήμερα. Ψυχή του κινηματογράφου, αυτού του κυττάρου του Πολιτισμού ο κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος – πρόεδρος του Ν.Π Πνευματικού-Καλλιτεχνικού
Κέντρου Σταφιδοκάμπου, γέννημα θρέμμα της περιοχής. Το Σινέ Ρόδον για 28η συνεχή χρονιά, με την στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, περιμένει τους σινεφίλ και τους
εραστές των θερινών σινεμά για ρομαντικές βραδιές.

 

Η μεγαλύτερη οθόνη προβολής

Το Σινέ Ρόδον δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Αλεβιζόπουλου, το 1991. «Μαζί με τον τότε πρόεδρο Νίκο Αντίοχο που έδωσε και το όνομα «Ρόδον», στηρίξαμε και δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα βλέπετε. Την ίδια χρονιά συστήσαμε το ΝΠ Πνευματικό Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου, για να διαχειριζόμαστε τα θέματα Πολιτισμού», είχε δηλώσει πρόσφατα στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Στο ερώτημα πως ξεκίνησε η ιδέα για το «Σινέ Ρόδον», τον πρώτο θερινό δημοτικό κι-
νηματογράφο στην Ελλάδα, ο κ. Αλεβιζόπουλος απάντησε: «Ο κινηματογράφος ήταν
έρωτας παιδικός. Από πολύ μικρό παιδί κάθε Κυριακή πήγαινα στο REX Ανδραβίδας. Ο
έρωτας έγινε πάθος και το αποτέλεσμα ήταν σε αυτή την έκταση που κληροδότησε ο παπ-
πούς μου ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος στην Κοινότητα, να δημιουργήσουμε το «Σινέ Ρόδον».
Παράλληλα δημιουργήσαμε γήπεδο ποδοσφαίρου. Θέλω να σας πω ότι το Σινέ είναι ο
θερινός κινηματογράφος με την μεγαλύτερη οθόνη προβολής στη χώρα, που βρίσκεται σε
μια τοποθεσία ξεχωριστού φυσικού κάλλους εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων. Επίσης σημειώστε πως το “Σινέ Ρόδον” ήταν ο πρώτος θερινός κινηματογράφος πανελλαδικά στον
οποίο προβλήθηκαν ταινίες τεχνολογίας 3D. Η πρώτη 3D προβολή έγινε το 2010 με την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».

Το «Σινέ Ρόδον» δημιουργήθηκε την εποχή που στον Πύργο υπήρχε μόνο ο «Ορ-
φέας» γιατί ήταν η εποχή που η τηλεόραση «κατάπινε» την 7η Τέχνη.

 

Το παράπονο

Δυστυχώς όμως το «Σινέ Ρόδον» δεν έχει επισκεφθεί ποτέ βουλευτής του νομού σε ώρα
προβολής και αυτό είναι ένα από τα παράπονα του Γιώργου Αλεβιζόπουλου. Ο ίδιος βέβαια
δίνει την εξήγηση: «Το Σινέ έχει σκοτάδι την ώρα της προβολής, σε αντίθεση με τα πανη-
γύρια και οι βουλευτές θέλουν να τους βλέπει ο κόσμος…».

 

Η ομορφιά του Σταφιδοκάμπου

Είναι αλήθεια ότι εικόνα παρόμοια με αυτή του Σταφιδοκάμπου δεν συναντάται σε κανένα
άλλο χωριό της Ελλάδας. Η κοινότητα είχε και από δωρεές αρκετά οικόπεδα τα οποία τα πε-
ριποιήθηκε με γκαζόν, λουλούδια και φωτισμό. Την ίδια εικόνα ακολούθησαν και οι
κάτοικοι του χωριού για τα σπίτια τους. Οι δημόσιοι χώροι πρέπει να είναι υπόδειγμα για τους κατοίκους. Φυτέψανε δένδρα, το νερό είναι άφθονο, υπάρχουν έργα υποδομής. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στα όμορφα δρομάκια του χωριού -τα οποία φέρουν τα
ονόματα Ελλήνων που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτισμό- και να θαυμάσει τις
ομορφιές του Σταφιδοκάμπου.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει σημαντικά μνημεία, όπως τον κιβωτιόσχημο αρχαίο τάφο
του 4ου αιώνα π.Χ. και τη φωτογραφική έκθεση των ευρημάτων από το αρχαίο νεκροταφείο που βρισκόταν στο σημείο, καθώς και τον ιστορικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θε-
οτόκου, του οποίου το εσωτερικό διακοσμείται από απαράμιλλης ομορφιάς ξυλόγλυπτο τέμ-
πλο και ιερές εικόνες αναγεννησιακής τεχνοτροπίας. Δυστυχώς όμως ανεκπλήρωτο
παρέμεινε το όνειρο της αποπεράτωσης του κινηματοθεάτρου του Σταφιδοκάμπου, με το κτίριο να παραμένει ημιτελές.

«ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ» 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

 

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος

ΠΚΚΚ Σταφιδοκάμπου Ηλείας

Εισιτήρια: 5 ευρώ, μειωμένα 3 ευρώ

Ώρες προβολών:

Ιούλιος 21:45, Αύγουστος 21:30

 

Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 

Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Ιουλίου 

«Βρε καλώς τους!» 

Ένας γνωστός διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται. Καλεσμένος σε μια εκπομπή στριμώχνεται από τον παρουσιαστή για το πρόβλημα των ρομά και δέχεται μια πρόκληση: να ανοίξει το σπίτι του σε όποιον το ζητήσει! Η γαλλική ταινία που θα σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας! Σκηνοθέτης: Φιλίπ Ντε Σοβερόν. Με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Άρι Αμπιτάν, Έλσα Ζίλμπερσταϊν.

 

*************************

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Ιουλίου

«1968» 

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη που με τις υπέροχες μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα θα σας ταξιδέψει… Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας, ο Γιάννης Βούρος, και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν καθημερινές ιστορίες σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Το 1968, επίσης, η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα Κυπελλούχο Ευρώπης.

 

*************************

Τετάρτη 25 & Πέμπτη 26 Ιουλίου

«Coco» 

Η ιστορία του 12χρονου Μιγκέλ Ριβέρα που μεταφέρεται απρόσμενα στην πολύχρωμη …χώρα των νεκρών, όπου αναζητά τη βοήθεια του μουσικού προ-προπάππου του για να επιστρέψει στην οικογένεια του ανάμεσα στους ζωντανούς. Η νικήτρια ταινία στα Όσκαρ – κι όχι μόνο – στην κατηγορία της! Το εμπορικότερο φιλμ όλων των εποχών στο Μεξικό! Αριστούργημα!

 

*************************

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Ιουλίου

«Το τελευταίο σημείωμα» 

Ντοκουμέντα και συναισθήματα στη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη με ένα δυνατό καστ ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του γερμανού διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Λουκάς Κυριαζής, Μέλια Κρέιλιν, Τάσος Δήμας, Αντρέ Χένικ.

 

Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ

Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου 

«Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας» 

H νέα περιπέτεια της MARVEL με όλους τους σούπερ ήρωες που σπάει τα ταμεία παγκοσμίως! Σκηνοθεσία: Αντονι & Τζο Ρούσο. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Εβανς, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόουσμαν.

 

*************************

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Αυγούστου 

«Λέο Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα» 

Ταινία κινουμένων σχεδίων που μας έρχεται από την Ιταλία και αντλεί την έμπνευσή της από έναν από τους πιο σημαντικούς εφευρέτες και καλλιτέχνες που υπήρξαν ποτέ, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εδώ ως ένα αγόρι γεμάτο ιδέες, φαντασία και αστείρευτο ταλέντο, που ζει ξέφρενες περιπέτειες μαζί με τους φίλους του. Το έργο που προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για την επιστήμη κι όχι μόνο!

 

*************************

Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Αυγούστου 

«Η μορφή του νερού» 

Είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ! Μην το χάσετε!

 

*************************

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Αυγούστου 

«Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» 

Ο Μάρτιν επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία που επιτίθεται στις αισθήσεις, την καρδιά και το μυαλό, αποδεικνύοντας ότι κανένας τίτλος τέλους δεν μπορεί να ανακόψει την ορμή μιας εξαιρετικής ταινίας. Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ Ρόκγουελ και Σεναρίου. Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που σε μια ιστορία που θα θυμάστε για καιρό…

 

*************************

Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Αυγούστου 

«Mamma Mia! Here we go again» 

Η Αμάντα Σάιφρεντ επιστρέφει σε ενδιαφέρουσα κατάσταση στο νησί «Καλοκαίρι». Η Μέριλ Στριπ και η παρέα της σε γαλάζια νερά και μαζί με τις μουσικές των ABBA, μας γυρίζουν στα παλιά, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα… Θα δούμε πώς η Ντόνα (Μέριλ Στριπ) έφτασε στο νησί, πώς ερωτεύθηκε τους τρεις άνδρες (Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ) και πώς ένας από αυτούς έγινε ο μπαμπάς της κόρης της. Την Ντόνα στα νιάτα της υποδύεται η Λίλι Τζέιμς.

 

*************************

Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Αυγούστου 

«Ιστορίες μιας νύχτας» 

Ο ντοκιμαντερίστας Στέφαν Κομαντάρεφ εμπνέεται από μια σειρά αληθινών ιστοριών για να παρουσιάσει το σημερινό μελανό πορτρέτο της βουλγάρικης κοινωνικής πραγματικότητας. Πρωταγωνιστούν: Βασίλ Βασίλεφ-Ζουέκα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ασέν Μπλατέτσκι, Ιρίνι Ζαμπόνας.

 

*************************

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Αυγούστου 

«Η άλλη όψη της ελπίδας» 

Ένα εστιατόριο με …αντισυμβατικούς υπαλλήλους! Μια φέτα ζωής σερβιρισμένη με γλυκιά αισιοδοξία, χιούμορ και ανεβαστικό ροκ εν’ ρολ. Βραβείο Αργυρής Άρκτου στο Φεστιβάλ Βερολίνου για ένα φιλμ cool, ρετρό, με οξυδέρκεια χιούμορ που σπάει κόκκαλα. Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι. Πρωταγωνιστούν: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ιλκα Κοϊβούλα κ.α.

 

*************************

Τετάρτη 29 & Πέμπτη 30 Αυγούστου 

«Ο άνθρωπος που σκότωσε το Δον Κιχώτη» 

Η ταινία που ο σκηνοθέτης της Τέρι Γκίλιαμ περίμενε σχεδόν τρεις ολόκληρες δεκαετίες για να την πραγματοποιήσει! Ηθοποιοί: Άνταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Όλγκα Κυριλένκο.

 

*************************

* Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.