Τεχνολογία

Η Microsfot δημιουργεί gadget για την καθοδήγηση των τυφλών (Βίντεο)

microsoft_blind.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα φορετή συσκευή που βελτιώνει σημαντικά τις ζωές των ατόμων με προβλήματα όρασης καθοδηγώντας τους μέσω φωνητικών εντολών σε διαδρομές ακόμα και σε μια άγνωστη πόλη, παρουσίασε η Microsoft, σύμφωνα με το BBC.   

H συσκευή που φοριέται στο κεφάλι σαν σετ ακουστικών, συνεργάζεται με smarphone λειτουργικού Windows, και χρησιμοποιεί το GPS αλλά και πυλώνες πληροφοριών (beacons), τα οποία δίνουν εντολές πλοήγησης στον κάτοχο μεταδίδοντας τον περιβάλλοντα ήχο με προηγμένο σύστημα τρισδιάστατου ήχου που βοηθάει πολύ στον προσανατολισμό του ατόμου.  

Οι βόμβοι, τα ηχητικά σήματα και οι εντολές που βοηθούν στην πλοήγηση των τυφλών ατόμων, μεταδίδονται στο κεφάλι μέσω της κάτω σιαγόνας κι εκτός από την πλοήγηση, η συσκευή πληροφορεί το χρήστη και για παραπλήσια σημεία του ενδιαφέροντός του.   

Για την ανάπτυξη της συσκευής η Microsoft συνεργάστηκε με την βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Guide Dogs, καθώς και με πολυκαταστήματα, δήμους και άλλες τοπικές αρχές της M. Βρετανίας, ώστε να διενεργήσει τους πρώτους κλινικούς ελέγχους και να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει μαζικά τη νέα συσκευή σε ένα με δύο χρόνια.  

Δείτε το δημοσιογράφο του BBC Rory Cellan-Jones, να τεστάρει τη νέα συσκευή με δεμένα μάτια, στο παρακάτω βίντεο: 


Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα