Κόσμος

Η μοναδική πόλη στον κόσμο που είναι χτισμένη κάτω από την γη!

Ακούστε το άρθρο

Πέρα από τις σημαντικές τις πόλεις, το Σίδνευ, την Μελβούρνη, την Αδελαίδα, με τα μεγάλα επιτεύγματα και τον εξαιρετικό πολιτισμό, η Αυστραλία έχει και μια πολύ ονειρική πλευρά. Τα τοπία της, οι έρημοι, οι καταρράκτες, τα δάση της, όλα μοιάζουν πολύ, πολύ διαφορετικά στα μάτια ενός κατοίκου του βόρειου ημισφαιρίου. Πάνω από όλα όμως, μαγεύουν οι παραδόσεις των αυτοχθόνων, των αβοριγίνων, αυτού του μαγικού λαού που αγάπησε τα όνειρα…Κάθε τοπίο της Αυστραλίας έχει μια άλλη ιστορία να διηγηθεί, με την αιθερική κοσμοθέαση αυτών των παράξενων και γοητευτικών ανθρώπων.

Το ιερό βουνό Uluru

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Αυστραλίας είναι αυτό το απόκοσμα όμορφο βουνό, το Ururu. Βρίσκεται σε ένα τοπίο που περισσότερο θυμίζει… Άρη παρά γη, 460 χιλιόμετρα από την πόλη Σπρινγκ Άλις. Είναι κυριολεκτικά καταμεσής της Αυστραλίας. Για τους ιθαγενείς δεν είναι τίποτα λιγότερο από το κέντρο όλου του κόσμου. Ο τεράστιος πορφυρός βράχος που δεσπόζει στο τοπίο είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τόσο για την εξαιρετική ομορφιά του όσο και για την πολιτιστική του σημασία ως ιερός χώρος.

Το Coober Pedy

Στην Αυστραλία υπάρχει όμως και μία ολόκληρη πολιτεία κάτω από τη Γη. πρόκειται για την πόλη Coober Pedy. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που μπορούν να φτάσουν έως και τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι ντόπιοι σκαρφίστηκαν μία ιδέα για να… δροσίζονται. 846 χιλιόμετρα από την Αδελάιδα της Αυστραλίας, υπάρχει μια υπόγεια πόλη που φιλοξενούνται 2.000 άνθρωποι από 40 χώρες. Coober Pedy σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» και είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Κινηματογραφικές ταινίες όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί… Κατά την απογραφή του 2006 ο πληθυσμός της ήταν 1.916 κάτοικοι από 45 συνολικά χώρες (1.084 άνδρες, 832 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και 268 Αυστραλών ιθαγενών, ενώ είναι σε ποσοστό 60% Ευρωπαίοι.

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα