Γυναίκα

Η νέα τεχνική που κάνουν στο εξωτερικό για να δείχνει το πρόσωπό τους πιο αδύνατο

thinner2_497_355.jpg
Ακούστε το άρθρο

“Το να έχεις “παχύ” πρόσωπο δεν έχει απαραίτητα να κάνει με κάποια παραπάνω κιλά που έχεις. Μπορεί να έχεις πιο παχύ πρόσωπο σε σχέση με το σώμα σου γιατί οι μασητήρες σου μπορεί να έχουν μεγαλύτερο φάρδος από το κανονικό”. Οι… ποιοι; 

Ας στα βάλω σε τάξη: πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του Stylecaster που λέει ότι το νέο trend στο εξωτερικό είναι οι άνθρωποι να κάνουν botox στο κάτω σημείο του προσώπου τους ώστε το πρόσωπό τους να φαίνεται α) πιο αδύνατο χωρίς καμία δίαιτα β) πιο νέο χωρίς καμία κρέμα. 

Η επόμενη αντανακλαστική μου κίνηση ήταν να πατήσω στο speed dial του κινητού μου το τηλέφωνο του δερματολόγου και Δρ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλλιου Αγγελίδη για μερικές (πολλές μερικές) λεπτομέρειες. Για αρχή τιιιι; Το botox δεν γίνεται μόνο στο άνω μέρος του προσώπου για να δώσει ανοδικότητα; 

Από το botox της βασίλισσας Νεφερτίτης στο botox του Μασητήρα…

Ενώ η βασίλισσα Κλεοπάτρα μας έμαθε για τις ευεργετικές ιδιότητες του πήλινγκ, η βασίλισσα Νεφερτίτη είχε ένα πρόσωπο (καθορισμένο πηγούνι, αδύνατο, οριοθετημένο περίγραμμα, μακρύ λαιμό και χωρίς χαλάρωση) το οποίο την έκανε μοντέλο ομορφιάς και νεότητας από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου.

Αυτό το botox λέγεται στο σύνολό του, το botox του λαιμού, botox Νεφερτίτη κι έχει συμπεριληφθεί κι ένα νέο σημείο: το σημείο του μασητήρα. Είναι μια ενέσιμη τεχνική που επανακαθορίζει τις κομψές γραμμές του πηγουνιού και του λαιμού, κάνοντας το κάτω μέρος του προσώπου να φαίνεται νεανικότερο και πιο όμορφο, πιο αδύνατο, χωρίς χειρουργική επέμβαση και χωρίς χρόνο αποκατάστασης. 

Botox μασητήρα: τι κάνει στο πρόσωπό μας

Εκτός του ότι δείχνει πιο αδύνατο το πρόσωπο, μειώνονται οι οριζόντιες ρυτίδεςτου λαιμού, μειώνεται η χαλάρωση του δέρματος που εμφανίζεται πάνω από τους μυς και εμφανίζει ένα πτωτικό και παχύ πρόσωπο, απαλύνει τις γραμμές της μαριονέτας- πικρίας στην κάτω γνάθο, ανασηκώνει τις γωνίες του στόματος κι έτσι επαναπροσδιορίζει το σχήμα του προσώπου τονίζοντας το περίγραμμα που εν τέλει δείχνει πιο λεπτό το οποίο είναι και το βασικό.
 
SOS! Τι πρέπει να προσέξεις
Η θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένους δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς γιατί έχει και ανεπιθύμητες ενέργειες αν δεν γίνουν οι ενέσεις στα σωστά σημεία. Δεν είναι, αυτό που λέμε, τυφλή μέθοδος. Πρέπει να ξέρει καλή ανατομία ο γιατρός και να γνωρίζει πού θα κάνει τι και σε ποια σημεία. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να έχεις παραμόρφωση, στράβωμα του στόματος κλπ.
 
Πού γίνονται οι ενέσεις για πιο αδύνατο πρόσωπο
Οι ενέσεις γίνονται κατά μήκος της κάτω γνάθου (στο κόκκαλο), στο μασητήρα που είναι το καινούριο σημείο (τα σημεία που πετάγονται στο πίσω μέρος του προσώπου όταν μασάς) και το οποίο αν ενέσεις με botox χαλαρώνει κι έτσι δεν δείχνει τόσο τριγωνικό και άρα μοιάζει πιο αδύνατο. Επίσης, το botox μασητήρα γίνεται και στην κάτω πλευρά του λαιμού αλλά και κατά μήκος του λαιμού που είναι το μυώδες πλάτυσμα. 

Πώς λειτουργεί το botox στους μασητήρες

Οι συγκεκριμένοι μυς όταν τους ενέσουμε με το μπότοξ χαλαρώνουν εντός εισαγωγικών την έλξη που κάνουν προς τα κάτω, αφήνοντας να δράσει έτσι η ανυψωτική έλξη των οστών χωρίς να επηρεάζεται αν γίνει σωστά η εκφραστική κίνηση αυτών των μυών.
Έτσι βλετιώνεται και το σαγόνι, το πρόσωπο δείχνει πιο αδύνατο, εξισορροπούνται οι επικείμενοι μύες, οριοθετείται το περίγραμμα του προσώπου και φαίνεται σαν να έχουμε κάνει κατώτερο lifting. 
Αλλά τελικά, εκτός του ότι το πρόσωπο δείχνει πιο αδύνατο μετά από το botox, όλο το πρόσωπο δείχνει και πιο νεανικό. Με ποιον τρόπο; Όσο είμαστε πιο νέοι, το άνω μέρος του προσώπου μας σε σχέση με το κάτω είναι πιο φαρδύ. Στην πορεία των χρόνων, όμως, οι μασητήρες (όπως είπαμε, τα σημεία που βρίσκονται περίπου κάτω από τα αυτιά και τονίζονται όταν μασάμε) σαν να μεγαλώνουν και έχουν πιο φαρδύ αποτέλεσμα. Έτσι, υποσυνείδητα μας έχει περάσει ότι ένα πρόσωπο με πιο φαρδύ άνω μέρος και πιο λεπτό κάτω μέρος είναι ένα νεανικό πρόσωπο. Λεπταίνοντας την κάτω μεριά, άρα, δεν χάνουμε μόνο σε όγκο αλλά και σε χρόνια!

Αν το κάνω θα με καταλάβουν;

Έχουμε την αγωνία να κάνουμε μικρά πράγματα πάνω μας που να μην είναι εμφανή. Πράγματα, που για να στο πω απλά, όταν μας κοιτάζει κάποιος δεν βλέπει ότι τραβηχτήκαμε αλλά εντοπίζει εκείνο το απροσδιόριστο κάτι που μας έχει κάνει πιο όμορφες και μας έχει ανανεώσει. Η συγκεκριμένη μέθοδος, λοιπόν, το botox μασητήρα ανήκει σε αυτή την κατηγορία ενώ και την δεύτερη εβδομάδα θα βλέπεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο. 
Επίσης, δεν θα χρειαστεί να λείψεις από τη δουλειά σου αφού δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και αποκατάστασης και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια μικρή μελανιά όπως όλα τα botox.
Είναι μέθοδος μια για πάντα; 
Όχι! Όπως σε όλα τα botox έτσι κι εδώ το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και μπορείς να το κάνεις δύο φορές το χρόνο, ανάλογα τους μυς. 

Last chance info!

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν έχει σχέση με τα κιλά στο σώμα γιατί υπάρχουν χοντρά πρόσωπα ή χοντροί μύες. Αυτό το botox, λοιπόν, μπορούν να το κάνουν όλοι αλλά η αποτελεσματικότητα είναι ευθέως ανάλογη του βάρους του προσώπου. 
 
 
 
tlife.gr

Όλη η επικαιρότητα