Κινηματογράφος

Η Νικόλ Κίντμαν μιλά για τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ

nicole-kidman-inline-c1796a4a-0d53-4f8c-b1fc-e44e99b15bec.jpg
Ακούστε το άρθρο
Καλεσμένοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, η Νικόλ Κίντμαν και ο Ντεβ Πατέλ («Slumdog Millionaire») παρουσίασαν σε ένα ενδιαφέρον Screen Talk τη νέα τους ταινία, «Lion» και μίλησαν για την πλούσια καριέρα τους.
 
Η Κίντμαν, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «A Killing of a Sacred Deer» αναφέρθηκε στην εμπειρία. «Το σενάριο είναι ταυτόχρονα μελοδραματικό -αναφέρεται άλλωστε σε ένα βαρύ θέμα- και αστείο. Ο Γιώργος μού έλεγε: ‘Παίξε κωμικά!’ και εγώ του έλεγα ότι η κατάσταση δεν είναι πολύ κωμική. ‘Όχι, είναι κωμωδία!’ μού έλεγε. Κι έχει δίκιο. Ο Κυνόδοντας είναι ταυτόχρονα σκληρός και αστείος. Του χρόνου θα δείτε εάν κατάφερα να παίξω με τρόπο κωμικό» λέει η Κίντμαν για τον έλληνα σκηνοθέτη, στην ταινία του οποίου πρωταγωνιστεί με τον Κόλιν Φάρελ και την Αλίσια Σιλβερστόουν.
 
Η καριέρα της Κίντμαν περιλαμβάνει μεγάλες ταινίες και συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες. «Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ ήταν αυτός που με άλλαξε με έναν βαθύ και μοναδικό τρόπο. Ήταν σαν να φοιτούσα σε μία κινηματογραφική σχολή με τον καθηγητή των καθηγητών. Ήταν πολύ προστατευτικός μαζί μου και κυρίως με άλλαξε σαν άνθρωπο. Με προκαλούσε για τα πάντα. Τα δύο χρόνια μαζί του ήταν μία απίστευτη εμπειρία» λέει η Αυστραλή ηθοποιός. 
 
«Μου αρέσει να δουλεύω με σκηνοθέτες που αποκαλώ ‘φιλοσόφους’, αυτούς που αναρωτιούνται για τη ζωή. Ίσως το έργο τους να διχάζει, αλλά εμένα μου ανοίγουν νέους ορίζοντες» σημειώνει. 
 
Ο Ντεβ Πατέλ σημειώνει ότι για εκείνον ο Ντάνι Μπόιλ ήταν αυτός που του άλλαξε τη ζωή. «Η επιτυχία του Slumdog Millionaire νομίζω ότι ήρθε πρόωρα, δεν αισθανόμουν ότι την κέρδισα. Αυτό μου έδωσε, όμως, την ευκαιρία να δουλέψω σκληρά» τονίζει ο ηθοποιός. 
 
Αναφερόμενη στο Όσκαρ για την ερμηνεία της στις «Ώρες», η Κίντμαν λέει: «Είναι παράξενο τι ορίζουμε ως επιτυχία. Το Όσκαρ για μένα εκείνη την περίοδο σήμαινε μοναξιά. Βίωνα μια άσχημη στιγμή στην προσωπική μου ζωή και δεν είχα κανέναν να μοιραστώ την επιτυχία μου. Τότε σκέφτηκα ότι πρέπει να ερωτευτώ». 
 
Αναφερόμενος στην ινδική καταγωγή του, ο Πατέλ λέει: «Μικρός έκανα τα πάντα για να αποποιηθώ την κληρονομιά μου. Αργότερα συνειδητοποίησα ότι πρέπει να μπεις σε ένα καλούπι για να μπορέσεις να το σπάσεις». Αναφερόμενος στο Lion, την πραγματική ιστορία ενός νεαρού αγοριού που χάθηκε στην Ινδία και υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αυστραλών, ο Πατέλ λέει: «Η ταινία είναι πιο κοντά σε αυτό που ένιωσα όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Ινδία: Ένιωθα σαν ένας ξένος που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την πατρίδα του».
 
Όσο για την Κίντμαν που ερμηνεύει την μητέρα του κεντρικού χαρακτήρα -η ιστορία βασίζεται σε πραγματικούς χαρακτήρες και περιστατικά-, ο λόγος που επέλεξε αυτόν τον ρόλο ήταν η μητρότητα. «Υπάρχει ένας μονόλογος στην ταινία που αναφέρεται σε ένα όνειρο που είχε ο χαρακτήρας που ερμηνεύω στην ταινία, ένα όνειρο που την οδήγησε να βρεθεί με αυτό το παιδί. Κι εγώ αισθάνομαι το μητρικό ένστικτο να διαπερνά την ύπαρξή μου» λέει η Κίντμαν. 
 
Αναφέρεται στην 8χρονη κόρη της με τρυφερότητα, λέγοντας ότι είναι «μία Λουσίλ Μπολ εν τη γεννέσει». Σημειώνει ότι θα ήθελε πολύ και η ίδια να παίξει σε μία κωμωδία screwball, ενώ θα ήθελε πολύ να μπορέσει κάποτε να ερμηνεύσει έναν ανδρικό χαρακτήρα. 
 
* Η ταινία «Lion» αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Νοεμβρίου, σε διανομή Odeon.



Όλη η επικαιρότητα