Οι νοσηλεύτριες της Μονάδας Εμφραγμάτων του Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας μιλούν για τη βράβευση τους – Συνεχής αγώνας για τη ζωή συνανθρώπων τους

Η Μονάδα Εμφραγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας διακρίθηκε για μια ακόμη φορά, για τις επιστημονικές εργασίες της σχετικά με τις καρδιολογικές παθήσεις.

Η διάκριση για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο στις ελεύθερες ανακοινώσεις, ήρθε στο 25ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Νοσηλευτικό Συνέδριο, που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα 17 και 18 Οκτωβρίου.

Την ομάδα της Μονάδας Εμφραγμάτων που κέρδισε το βραβείο, αποτελούσαν οι κες Άννα Ζήκα, διευθύντρια του καρδιολογικού τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, Ανδριανή Βασιλοπούλου, Νοσηλεύτρια MSc, προϊσταμένη ΝΥ μονάδας εμφραγμάτων Ν.Μ. Πύργου, Θοδώρα Τόμπρα, Νοσηλεύτρια MSc στο νοσοκομείο Rexabilitasion center της Λευκωσίας, Αικατερίνη Ψαρρά, Νοσηλεύτρια MSc Μονάδας Εμφραγμάτων Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου και Διονυσία Παπαγιάννη Νοσηλεύτρια Μονάδας Εμφραγμάτων Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου.

Η εφ. «Πατρίς» επισκέφτηκε τη Μονάδα Εμφραγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και μίλησε με τις βραβευμένες νοσηλεύτριες, που κάτω από δύσκολες συνθήκες πολλές φορές, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να σώσουν τη ζωή κάποιου ανθρώπου, που αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

 

Αδριανή Βασιλοπούλου: «Είναι συνεχής ο αγώνας στη μονάδα εμφραγμάτων»

 

Η κα. Αδριανή Βασιλοπούλου προϊσταμένη της μονάδας εμφραγμάτων της καρδιολογικής κλινικής Πύργου μας μίλησε για αυτή την τιμητική διάκριση που ήρθε, αλλά και για το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η μονάδα και φυσικά όλο το νοσοκομείο.

«Είμαστε και παραμένουμε μια δεμένη ομάδα που κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο, όχι μόνο για την πόλη του Πύργου, αλλά για ολόκληρο τον νομό. Συνεισφέρουμε και εμείς όσο μπορούμε στο έργο του νοσοκομείου. Καταφέραμε και πήραμε το πρώτο βραβείο στο 25ο πανελλήνιο καρδιολογικό νοσηλευτικό συνέδριο με μια εργασία που κάναμε και αυτό είναι μια ακόμη επιβράβευση των κόπων μας. Είναι ένας συνεχής αγώνας, δεν σταματά ποτέ η καθημερινή δουλειά και όσο μπορούμε βελτιώνουμε και το γνωστικό αντικείμενο καθώς και την προβολή του. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η υποστελέχωση με μάχιμο προσωπικό, κάτι που συμβαίνει σε όλο το νοσοκομείο, αλλά εμείς είμαστε ένα τμήμα νευραλγικό, η εργασία στη μονάδα εμφραγμάτων είναι ιδιαίτερα αγχωτική και γι’ αυτό σε μας ίσως να είναι λίγο πιο οξύ το πρόβλημα».

 

Διονυσία Παπαγιάννη: «Το βραβείο μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτερες»

Από την πλευρά της η κα. Διονυσία Παπαγιάννη νοσηλεύτρια της μονάδας εμφραγμάτων της καρδιολογικής κλινικής Πύργου στάθηκε και αυτή στις δύσκολες συνθήκες εργασίας, τονίζοντας ότι καταβάλουν κάθε προσπάθεια, εργαζόμενες με αυταπάρνηση, για την καλύτερη δυνατή φροντίδα προς τους ασθενείς.

«Είμαι και εγώ τα τελευταία τρία χρόνια μέλος του τμήματος, από τα πιο νέα, και όλοι όσοι εργαζόμαστε στη μονάδα κάνουμε ότι μπορούμε για να συνεισφέρουμε και όσο γίνεται να διευρύνουμε και λίγο τους ορίζοντές μας, όσον αφορά τις δεξιότητές μας για να είμαστε απόλυτα σωστοί σε κάθε ασθενή. Οι συνθήκες που εργαζόμαστε είναι αρκετά δύσκολες, αλλά όσο μπορούμε βάζουμε και λίγο παραπάνω από τις δυνατότητές μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Αυτό το βραβείο μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτερες πάνω στην εργασία μας».

 

Κατερίνα Ψαρρά: «. Αυτό το βραβείο δεν αποτελεί για μας έκπληξη»

Τέλος η κα. Κατερίνα Ψαρρά νοσηλεύτρια και αυτή της μονάδας εμφραγμάτων της καρδιολογικής κλινικής Πύργου, τόνισε πως αυτό το βραβείο δεν ήταν κάποια έκπληξη γι’ αυτές, αφού είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

«Εγώ εργάζομαι στην μονάδα από το 2006 και μετά και έχω μεταπτυχιακό στη διοίκηση μονάδων υγείας και πρόνοιας. Αυτό το βραβείο δεν αποτελεί για μας έκπληξη, αφού είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τα περισσότερα άτομα στη μονάδα, με εργασίες και με παρουσία σε συνέδρια. Γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις μας και να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην επιστήμη μας».

Κώστας Διαμαντόπουλος: «Το προσωπικό μας διαπρέπει και στο επιστημονικό πεδίο»

Για τη διάκριση της Μονάδας Εμφραγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ο διοικητής του κ. Κώστας Διαμαντόπουλος δήλωσε πως αυτή η επιτυχία έκανε υπερήφανο όλο το νοσοκομείο.

«Είναι μια επιτυχία για τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη μονάδα εμφραγμάτων, για την οποία και είμαστε υπερήφανοι και είναι και μια επιτυχία για το νοσοκομείο, γιατί αποδεικνύεται ότι το προσωπικό και το ιατρικό και το νοσηλευτικό, διαπρέπουν όχι μόνο στα στενά καθήκοντα του, αλλά και στο πεδίο το επιστημονικό. Πρόκειται για ένα πανελλήνιο συνέδριο και η διάκριση είναι πολύ σημαντική για μας. Ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να συμμετέχει σε τέτοια συνέδρια, ποτέ δεν έχουμε εμποδίσει ιατρό ή νοσηλευτή ή διοικητικό υπάλληλο να συμμετέχει σε τέτοια συνεδρία. Αντίθετα πάντα βρίσκουμε τρόπο να καλύπτουμε το πρόγραμμα έτσι, ώστε να μπορεί το προσωπικό να συμμετέχει σε τέτοια συνέδρια και μας ικανοποιεί το γεγονός όταν αυτή η συμμετοχή συνοδεύεται και από μια επιτυχία πανελλήνιας εμβέλειας».