Η παραίτηση Φάμελου και το αδιέξοδο στον ΓΟΕΒ

Σε ασφυκτικό κλοιό φαίνεται να βρίσκεται πλέον ο ΓΟΕΒ για μία ακόμα φορά, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε η ελπίδα, ότι θα ομαλοποιηθούν αρκετά από τα προβλήματά του.

Ήδη μετά από την τελευταία «εκρηκτική» συνεδρίαση του ΔΣ παρουσία και άλλων προσώπων αλλά και τις επιθέσεις που δέχθηκε, ίσως και άδικα, από προέδρους των ΤΟΕΒ, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Φάμελος, υπέβαλλε την παραίτησή του και μάλιστα εν μέσω της θερινής περιόδου.

Ο κ. Φάμελος είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην απόφασή του και σύμφωνα με πληροφορίες έχει θέσει συγκεκριμένα ζητήματα και σοβαρούς λόγους για τους οποίους απαιτείται αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στο σύνολο των οργανισμών.

Στο μεταξύ «μετέωρη» επί του παρόντος είναι η κατάσταση και με τους απλήρωτους εργαζομένους του ΓΟΕΒ, που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα τα προβλήματα να γίνονται ακόμη μεγαλύτερα.

Χθες μετά από πρόσκληση-έκκληση της Δντριας κας Μουσταφέρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν οι Β’ ΤΟΕΒ Πύργου και οι ΤΟΕΒ Επιταλίου και Μυρτουντίων. Εκεί προτάθηκε να πληρωθεί τουλάχιστον το ΙΚΑ των εργαζομένων κατά το μήνα Ιούνιο, καθώς και ένα 15νθήμερο εφόσον εξευρεθούν τα χρήματα, αλλά λύση δεν βρέθηκε.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Μπροστά στο αδιέξοδο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έχει καλέσει σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Γ. Γεωργιόπουλος, στην οποία έχουν κληθεί και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Δεν είναι σίγουρο όμως αν θα παρευρεθεί και ο παραιτηθείς Πρόεδρος, Νίκος Φάμελος ή θα πάει κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ του ΓΟΕΒ.

Για την επικρατούσα κατάσταση που εκτιμάται ότι είναι συνέπεια ενεργειών με στόχο την αποδυνάμωση του Οργανισμού για συγκεκριμένους λόγους έχει ενημερωθεί και πάλι το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να υπάρχει κάποια αντίδραση.

Στο μεταξύ η απραξία των τελευταίων ημερών υπό το βάρος όλων των παραπάνω θεμάτων ενδεχομένως θα επιφέρει και άλλες δύσκολες καταστάσεις σε έργα ή παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον. Οι καθυστερήσεις στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στη λήψη αποφάσεων θέτουν σε κίνδυνο έργα όπως την αποκατάσταση αποστραγγιστικών αντλιοστασίων κλπ.