Ελλάδα

Η ΠΔΕ στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – Ξενάγηση του Περιφερειάρχη στην «Αγρινιώτικο ΑΕΒΕ»

Ακούστε το άρθρο

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της επιχειρηματικότητας στην περιφερειακή οικονομία και στην τόνωση της απασχόλησης  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, την επιχείρηση «ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΑΕΒΕ» που λειτουργεί στο Αγρίνιο.  Ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας κι ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρίας για τη δραστηριότητα της.

«Η στήριξη και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας μας. Είμαστε δίπλα στις ελληνικές βιώσιμες επιχειρήσεις, που εκπέμπουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας και της χώρας μας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Τη Μονάδα Ζαχαροπλαστικής «ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΑΕΒΕ», δημιούργησαν οι αδελφοί Κουτέρη στο Αγρίνιο. Πρόκειται για  επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε από τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΣΠΑ και συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία. Ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 40 χρόνια ως ζαχαροπλαστείο στο Αγρίνιο. Αξιοποιώντας ευκαιρίες από χρηματοδοτικά εργαλεία αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα τα παραγωγικά της μέσα.

Σήμερα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τηρούν τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων. Έχει σημαντική  παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής και κουλουροποιΐας, τα οποία διακινούνται σε περισσότερα από 3.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Τον Περιφερειάρχη στην επίσκεψή του συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Υφαντής και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη.

Όλη η επικαιρότητα