Αποδράσεις

Η Πελοπόννησος στους κορυφαίους προορισμούς του Lonely Planet για το 2017

lonelytharros.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τις λίστες με τους καλύτερους προορισμούς για το 2017 δημοσίευσε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Lonely Planet, βάσει των προτιμήσεων των συντακτών αλλά και των αναγνωστών.

Αναφορικά με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, η Πελοπόννησος κατακτά την κορυφή, με το Lonely Planet να αναδημοσιεύει το αφιέρωμα που είχε κάνει στα μέσα της χρονιάς.
Όπως υπενθυμίζει ο ιστότοπος, ο οποίος έχει έδρα τη Μελβούρνη Αυστραλίας, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα συρρέουν στα νησιά ή την Ακρόπολη, ξεχνώντας συχνά μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας, την Πελοπόννησο.
 
Ο ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρεται στην Ολυμπία, τις Μυκήνες και το Μυστρά, σημειώνοντας ότι τα αρχαία μνημεία βρίσκονται διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει πέτρινα χωριά, όμορφες θάλασσες και χιονισμένα βουνά.
Το Lonely Planet στέκεται, μεταξύ άλλων, στα μονοπάτια του Μαινάλου, στο κρασί της Νεμέας, στη Μάνη, στη φυσική ομορφιά του κόλπου του Ναυαρίνου και το Ναύπλιο, χαρακτηρίζοντας την Πελοπόννησο ιδανικό προορισμό για να γνωρίσει κανείς την παραδοσιακή ελληνική ζωή και την ιστορία της χώρας ενώ περιπλανιέται στα υπέροχα τοπία.
 
 
www.tharrosnews.gr
 
 
 

Όλη η επικαιρότητα